A portugál ház padlója ihletet ad a lakásdekorációhoz

2024. július 26.
Amikor meglátjuk ennek a portugál háznak a padlóját, azonnal úgy érezzük majd, hogy muszáj nekünk is valami drasztikushoz folyamodnunk a lakásdekorációban, ami a padlót illeti.
Színes padló lakásdekoráció
  • A portugál lakásdekorációs stílus igen színes és látványos.
  • A fapadló szépsége és a színek vibrálása együtt teszi ellenállhatatlanná a portugál lakásbelsőt.
  • Hogyan dobhatjuk fel a fapadlónkat?

Emlékszünk még rá, hogy nagyjából 10 évvel ezelőtt az egyik legnagyobb véteknek számított a lakberendezésben színesre festeni egy fa bútordarabot? 2024-re viszont már olyan népszerűvé vált a trend, hogy nem csak a bútorokat, de a padlót is erősen ajánlott színesre festenünk, ahogy ennél a portugál otthonnál is!

Miért jó, ha színesre festjük a fapadlót?

A fapadló – legyen szó parkettáról vagy hosszú hajópadlóról – gyönyörű a maga egyszerűségében, ez nem vitás. Viszont még személyesebbé és látványosabbá, egyedibbé tehetjük az egész otthonunkat, ha színt viszünk a padlóba is.

Így a padló az egész lakásdekorációs koncepciónk részévé válik. Nemcsak háttere lesz a bútoroknak, képeknek, hanem szerves eleme az egész helyiségnek. 

Milyen színű legyen a padló?

Kék padló, kék ajtó, fehér falak (Fotó: Apartment Therapy)

Kék padló, kék ajtó, fehér falak (Fotó: Apartment Therapy)

Leatitia Rouget francia művész és keramikus Portugáliában él. A mediterrán országbeli otthonában festette ragyogó kékre a padlót, ami minden négyzetcentiméterében olyan gyönyörű, hogy nem lehet betelni vele. 

„A kék szoba szürke és lila volt, amikor megvásároltam a házat – magyarázta Laetita. – Ekkor kitaláltam, hogy a padlót kékre festem, a falak fehérek lesznek, és a kiegészítőkkel, függönyökkel, székekkel és egy nagy festménnyel még csempészek néhány színt a helyiségbe.”

@whimsyhomes

a FULL tour of our colorful cabin in the woods! Which room is your favorite? #whimsyhomes #airbnbhost #airbnb #arnoldca #calaverascounty #california #californaitravel #homedecor #colorfulhome #pinkkitchen #greenlivingroom #scandidecor #unqiuehomes #homedecorideas #hgtv #homerenovation

♬ Coastline – Hollow Coves

De zöldben is csodásan mutat a színes padló, ahogy azt az 1970-es években épült kaliforniai házikónál látjuk. (Bár a tulajdonos, Kara Harms bevallotta azt is, hogy a TikTokon kapott hideget és meleget egyaránt a zöld padló miatt.)

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Apartment Therapy, Getty Images