A zseniális módszerrel újra ragyog a régi, kopott padló

2023. április 21.
Még a legszebb padlócsempe is veszít a fényéből, megkopik az évek során. Frusztráló érzés, mikor tudjuk, hogy tiszta, mégsem fénylik már szépen a csempe. A profi takarítók elárulták azt a 4 lépést, amivel erős vegyszerek nélkül is újjá varázsolhatjuk a padlónkat.
A 4 lépéses takarítással a legrégebbi padló is úgy ragyog, mint újkorában
  • Az erős vegyszerek segíthetnek, hogy tisztábbnak tűnjön a padló, ám az egészségünknek biztosan nem tesznek jót.
  • Szerencsére kemikáliák nélkül is újjávarázsolhatjuk a régi járólapot.
  • A TikTok és YouTube trükkjeiből állt össze az a négy lépésből álló takarítási módszer, amitől valóban úgy ragyog a padlónk, mint újkorában.

Hiába a súrolás, reménytelen sikálás. A megfakult, régi járólap újjávarázsolásához nem elég egy felmosás. Viszont arra sincs szükség, hogy erős vegyszereket használjunk. 

A TikTok és YouTube trükkjeiből állt össze az a négy lépésből álló takarítási módszer, amitől valóban úgy ragyog a padlónk, mint újkorában. Mutatjuk, mi az a négy lépés, amivel friss és tiszta lesz a járólapunk.

1. lépés: porszívózzuk fel a padlót

A port, szennyeződéseket először fel kell porszívóznunk. Használjunk olyan porszívófejet, ami a kemény padlóburkolathoz való és puha sörtékkel szerelték fel. Ez hatékonyabban szedi fel a morzsákat, mint egy seprű. 

2. lépés: súrolókefével sikáljuk át a járólapot

A porszívózás után következhet a súrolókefe. Egy általános tisztítószerrel – akár mosogatószerrel összekevert ecettel – spricceljünk a padlóra, majd alaposan sikáljuk át a padlót

3. lépés: jöhet a felmosás

Sima vízzel mossunk fel a súrolókefe után

Sima vízzel mossunk fel a súrolókefe után

Harmadik lépésként mossuk fel egyszerűen a padlót. Ezzel minden olyan koszt és szennyeződést eltávolíthatunk, amit a súrolókefe felhozott a padlóról. Tiszta vizet használjunk a padló felmosásához, hiszen az előző lépésnél használt tisztítószert nem mostuk még le előtte.

4. lépés: csíramentesítés gőzfelmosóval

A negyedik lépés nem elengedhetetlen, viszont tényleg jót tesz a padlónak. Ha egyszer kipróbáljuk a gőzfelmosót, nagy valószínűséggel soha többé nem érezzük majd tökéletesen tisztának a padlónkat, ha csak szimplán felmossuk. Roppant hatékony az olyan helyeken, mint a fürdő vagy a konyha. A forró gőz nemcsak csíramentesíti a padlót, de eltávolítja a zsír- vagy szappanmaradványokat is.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash