Ennek a 6 árnyalatnak ott a helye az otthonunkban 2024-ben

2023. november 26.
A zöld és meleg fehér tónusok a lakberendezés nagy slágerei lesznek a színszakértő szerint 2024-ben. De a levendula is roppant népszerű lesz, ha hihetünk a trend-előrejelzéseknek.
2024 divatos szín lakberendezés
  • A színszakértő elárulta, milyen árnyalatok lesznek különösen népszerűek a lakberendezésben 2024-ben.
  • Nyugalmat árasztó zöld, finom levendula és földszínek segítségével alakíthatjuk otthonunkat szentéllyé.
  • Ami a padlót illeti, a világos tölgy és a homokszínű fa lesz a legnépszerűbb 2024-ben.

Abbey Koplovitz színszakértő és lakberendező szerint van egy szín, ami sosem megy ki a divatból, így 2024-ben is nagyon népszerű lesz: a farmer- és a Bridgerton-kék. Ezek egyszerre pihentető és jó érzést keltő tónusok ugyanis. 

A szakember szerint bármilyen színt is válasszunk az otthonunk dekorálásához, a lényeg, hogy jó érzéssel töltsön el minket, amikor belépünk az adott helyiségbe. Mutatjuk, 2024-ben milyen színek lesznek népszerűek a lakberendezésben a színszakértő szerint!

1. A zöld nyugalmat áraszt otthonunkba

A zöld lesz 2024 egyik slágerszíne a lakberendezésben

A zöld lesz 2024 egyik slágerszíne a lakberendezésben

A természet meghatározó eleme 2024-ben is a lakberendezési trendeknek, ám nem csak ezért tökéletes választás otthonunk egyes helyiségeinek dekorációjához, berendezéséhez. Különösen a zöld bútorok, lakástextilek és falfestés, a konyha- vagy fürdőszobaszekrény úgy hordoz nosztalgikus hangulatot, hogy mellette a modernitás és tisztaság érzetét kelti.

2. A narancs stimulálja a lelket és a testet

A narancs élénkítő hatását is kihasználhatjuk 2024-ben a lakberendezésben

A narancs élénkítő hatását is kihasználhatjuk 2024-ben a lakberendezésben

Nagyon erős és energikus szín a narancs, nem csoda, hogy 2024-ben szeretnék minél inkább kiaknázni ezt a hatását a lakberendezésben is. Tökéletes szín lehet az otthoni edzőtermünk vagy a munkaállomásunk dekorálásához, viszont nem kell az egész helyiséget narancs színbe borítanunk. Elég, ha egy-egy karakteres bútordarabot vagy lakberendezési elemet, például ajtó belsejét vagy az ablakkeretet színezzük narancsra.

3. A levendula vagy padlizsánlila is népszerű lesz 2024-ben

A lila színt főleg a hálószobához ajánlja 2024-ben a színszakértő

A lila színt főleg a hálószobához ajánlja 2024-ben a színszakértő

A lila szín élettani hatásait érdemes a lakberendezésben is kihasználnunk 2024-ben. Különösen a levendula és padlizsán árnyalatok lesznek népszerűek. Ezek közül bármelyik tökéletes választás a hálószobába.

4. 2024-ben a fehéret meleg tónusokkal párosítjuk a lakberendezésben

2024-ben kiderül, hogy a fehér is lehet meleg árnyalat

2024-ben kiderül, hogy a fehér is lehet meleg árnyalat

A meleg fehér elsőre ellentmondásnak tűnik. Ám ha a klasszikus minimalista alapszínt párosítjuk a melegebb, földes árnyalatokkal, máris otthonosabb hatást érünk el otthonunk dekorálásában.

5. Visszatér a kék-sárga páros a lakberendezésben 2024-ben

A klasszikus kék-sárga is trendi lesz 2024-ben a lakberendezésben

A klasszikus kék-sárga is trendi lesz 2024-ben a lakberendezésben

A kreativitást erősítő már klasszikusnak számító színkombináció a kék és sárga. Nem csoda, ha ez lesz 2024 egyik legnépszerűbb színvariációja 2024-ben a lakberendezésben. Ráadásul remek lehetőséget jelent, ha optikailag szeretnénk növelni egy-egy helyiség méretét. Ha jól használjuk, sokkal tágasabbak lehetnek otthonunk terei.

6. Földszínek segítségével szentéllyé válik az otthonunk

A földszínek szentéllyé varázsolják otthonunkat 2024-ben

A földszínek szentéllyé varázsolják otthonunkat 2024-ben

2024 egyik legnagyobb színtrendje a lakberendezésben kétségkívül a barnás árnyalat lesz. Nevezhetjük földszíneknek is a sötét narancstól egészen a barnásszürkéig tartó skála színeit. Ezek a mahagónit, tölgyet és bükkfát idéző árnyalatok otthonossá teszi bármelyik helyiséget a lakásunkban, ahol biztonságban érezhetjük magunkat.

Forrás: Insider, Fotó: Unsplash