Alattomos problémák, amik észrevétlenül teszik tönkre a párkapcsolatodat

2024. augusztus 09.
A kapcsolatunk is bánhatja, ha túl sok áldozatot hozunk a párunkért.
Párkapcsolat szakítás problémák

Egy felhasználó tette fel Redditen a következő kérdést: „Mi az, ami gyakran tönkreteszi a párkapcsolatokat, de alig beszélünk róla?” A kérdésre rengeteg érdekes válasz érkezett, amelyekből érdemes lehet tanulni. Ezekből hoztunk el a következőkben néhányat.  

Azt hisszük, a másik örökre a miénk

„Nagy hiba azt feltételezni, hogy  ha egyszer beleszeretsz valakibe, soha többé nem fogsz beleszeretni senki másba. Néhányan talán így működnek, de a legtöbben nem. Ha elkötelezett, monogám kapcsolatban élsz, azt is el kell fogadnod, hogy a jövőben bármikor kialakulhat benned vagy a párodban egy fellángolás. A partneredben bármikor kialakulhatnak érzések más emberek iránt, de bíznod kell benne, hogy nem fog lépéseket tenni az érzései nyomán.”

Féltékennyé tesszük a másikat

„Amikor szándékosan próbálja valaki féltékennyé tenni a partnerét. Hidd el, átlátunk a színjátékon. És nem, ettől nem fogunk jobban kívánni téged. Hagyd abba!”

Különböző alvási szokások

„A barátommal mindig is külön hálószobában aludtunk, de mások ezt nem igazán tudják megérteni. Más az alvási szokásunk, máskor kelünk, nem is beszélve arról, hogy én mennyire horkolok. Volt néhány alkalom, amikor közös szobát kellett használnunk, de másnap mindketten fáradtan ébredtünk, szóval nem erőltettük a dolgot. Szerintem ez sokat segít a kapcsolatunkon. Nem kell megküzdenünk az alváshiány miatti elhúzódó nehezteléssel sem.”

Már nem vonzódunk a másikhoz

„A vonzalom és az egymás teste iránti vágyakozás elvesztése. Folyamatosan a kommunikáció fontosságáról beszélünk. De mi van akkor, ha felébredünk, és lassan rájövünk, hogy a legcsekélyebb testi vonzalmat sem érezzük a partnerünk iránt, és hogy alig vagyunk már intim kapcsolatban egymással – pedig ő az, akit mélyen szeretünk. Évekig tud még fájni, ha elhagyod a legjobb barátodat.”

jel-parkapcsolat-homoszexualisÉrzelmi intimitás hiánya

„Az egyik tényező, amely gyakran tönkreteszi a kapcsolatokat, de ritkán kerül szóba, az érzelmi intimitás hiánya. Az emberek általában olyan kérdésekre összpontosítanak, mint a kommunikáció, a bizalom vagy a kompatibilitás… De mi van az érzelmi kapcsolat kihűlésével? Amikor a partnerek már nem érzik magukat megértettnek, értékeltnek vagy a másikhoz közel állónak. Ezek az érzések csendben, de jelentősen alááshatják a kapcsolatot.”

Csendes neheztelés

„A ki nem mondott sérelmek idővel felhalmozódnak, mint a porszemek az ágy alatt, és egy nap egyszer csak felrobbannak!”

Elveszítjük a saját egyéniségünk

„Óriási probléma, ha elveszítjük saját magunkat egy párkapcsolatban. Előfordul, hogy valaki kizárólag a partnerére (vagy a gyerekekre) koncentrál, áldozatokat hoz a másikért, és közben elveszíti saját személyiségét és jellemét, csak azért, hogy egy másik ember igényeinek megfeleljen.  Aztán egyszer már rájönnek, hogy nem tudják, kik is valójában. Ezért fontos, hogy mindig szánjunk saját magunkra, és a saját hobbijainkra is időt.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images