A 4 dolog, amire egy kapcsolat legelején nagyon figyeljünk oda

2024. május 08.
Amikor szerelmesek leszünk, gyakran elhessegetjük a másik viselkedésével, reakcióival kapcsolatos rossz megérzéseinket. Pedig van négy olyan dolog, amiből már világosan látszik, hogy jobb, ha nem tervezünk ebben a kapcsolatban hosszú távra.
Párkapcsolat viselkedés jel
  • Ebből a négy dologból a kapcsolat elején világosan kiderül, vajon tartós lesz-e a románc.
  • Bár nehéz objektívnek maradnunk, amikor szerelmesek leszünk, azonban nem árt, ha tisztában vagyunk néhány dologgal már a kapcsolat legelején.
  • Hogyan reagál stresszhelyzetekben a másik? Érdemes megfigyelnünk!

Egy új kapcsolat felvillanyozza az embert. Minden olyan más, az újdonsült párunkra még szerelmes tekintettel nézünk és minden lehetségesnek látszik. Az intő jeleket leszámítva, amiket nem feltétlenül veszünk észre a másik viselkedésében, reakcióiban.

Pedig már az első találkozókon érdemes odafigyelnünk néhány olyan dologra a másik ember reakcióiban, ami sok fájdalomtól kímélhet meg minket. Roxy Zarrabi pszichológus mondta el, melyik az a négy legfontosabb dolog, amit mindenképp meg kell figyelnünk a másik viselkedésében már a kapcsolat legelején.

Ezeket figyeljük a másik viselkedésében a kapcsolat legelején

1. Stresszhelyzetre adott reakció

Nagyon fontos információ, hogyan reagál a stresszre a párunk. Csendben marad? Nem válaszol, amikor beszélni próbálunk róla? Rajtuk vezeti le a feszültségét? Ha a stresszre adott válaszreakciója a párunknak már a kapcsolat elején dühkitörés, ami esetleg felénk irányul, minél hamarabb vessünk véget a románcnak.

2. Hogyan kommunikál, amikor mérges?

Intő jel lehet egy párkapcsolat elején, hogy viselkedik az új szerelmünk, amikor mérges

Intő jel lehet egy párkapcsolat elején, hogy viselkedik az új szerelmünk, amikor mérges

Amikor a párunkat kihozza valami a sodrából, figyeljük meg a viselkedését. Feldühödik és kiabálni kezd másokkal? Minket kezd sértegetni, míg el nem éri, amit akar? Ha ilyen előfordul, még akkor sem, ha a haragja nem feltétlenül felénk irányul, jó esély van rá, hogy később bántalmazó viszonnyá alakul a kapcsolatunk.

3. A reakciója, amikor nemet mondunk valamire

Egy ember valódi arca már a kapcsolat első heteiben megmutatkozhat, amikor határokat húzunk velük szemben vagy nem kapják meg, amit akartak tőlünk. Ha nemet mondunk valamire, és elfogadja, tiszteletben tartja, jó jel. Viszont ha elkezd piszkálni, megpróbál bűntudatot kelteni bennünk, az már az érzelmi manipuláció szintje és jobb, ha menekülőre fogjuk.

4. Ahogy a korábbi szerelmeiről beszél

Sokat elárul valakiről, hogyan beszél a korábbi partnereiről. Őrültnek állítja be az exeket? Csúnyán beszél róluk másoknak? Lehet nem szeretni a korábbi párunkat, főleg, ha megbántott a szakítással. De ha folyamatosan azt hangsúlyozza valaki, hogy semmi sem az ő hibája volt abban, hogy tönkrement az a kapcsolat, akkor valószínűleg megkérdőjelezhető, hogy bármiért is hajlandó lesz-e valaha az életben felelősséget vállalni.

Forrás: Marie Claire France, fotó: Unsplash