3 apró dolog, amit a nőnek sosem szabad feladni egy párkapcsolatban

2024. március 03.
Nem attól lesz boldog a párkapcsolat, ha a nő igazodik mindenben a másik igényeihez. Főleg, ha ezek olyan dolgokra irányulnak, amik a nő személyiségének alapját jelentik. Mutatjuk, a pszichológus szerint melyek azok a dolgok, amiket egy nőnek sosem lenne szabad feladni a párkapcsolatban.
Nő párkapcsolat
  • Ne adja fel magát egy nő a párkapcsolatban, mert az a boldogság helyett boldogtalansághoz vezet.
  • Általában a nő az, aki feladja az életének egy vagy több részét egy új párkapcsolatban. 
  • A pszichológus szerint a nőiség elvesztése a kapcsolat végét is jelenti.

Egy új párkapcsolat amilyen szép és izgalmas, olyan nehéz. Különösen a nők számára, akik még mindig gyakran a társadalmi normák nyomásának megfelelően feladják személyiségük és életük bizonyos részeit az új partner igényei szerint.

Ha a nő lemond a pszichológus szerint ezekről a dolgokról, azzal nem egy boldog párkapcsolatot támogat, hanem saját magát teszi magányossá és boldogtalanná ebben a viszonyban.

Három dolog, amiről egy nőnek nem szabad lemondani a párkapcsolatban

1. A női energiák

A társadalmi előítéletek pontosan felvázolják, hol a helye a nőnek és a férfinak a kapcsolatban. A nő adja az érzelmi hátteret, mélységet a viszonynak, a férfi teremti elő azt az értéket, ami a társadalmi rangsorban megmutatja a pár helyét. 

Az oxitocin az a hormon, ami segíti a kötődés kialakulását két ember között. Ennek termelődését segítik elő az általában nőknek tulajdonított képességek, mint az empátia, a kapcsolat teljes egészként való szemlélése.

Nő párkapcsolat

Nő párkapcsolat

2. Az egyéniségüket

Amikor elkezdünk vonzódni valakihez, önkéntelenül próbálunk megfelelni annak a képnek, amit a másik ember látni akar bennünk. Ha elmúlnak az első idők és az elvárások mégsem találkoznak a valósággal, akkor következik a csalódás. Ez nagyon fájdalmas lesz a számára is. 

A jó hír, hogy valójában semmiféle elvárásnak nem kell megfelelnünk egy kapcsolatban, ha az valóban egészséges viszony. A másik örül, hogy ott vagyunk, megnyugtatja a jelenlétünk, ha rámosolygunk, megérintjük. Nem kell túlgondolkodnunk és főleg nem kell másnak mutatnunk magunkat, mint akik vagyunk.

3. A barátaikat

Nagyon fontosak a barátok akkor is, ha párkapcsolatban élünk. Ez egy egészen másfajta viszony, még akkor is, ha elmondhatjuk, hogy a szerelmünk a barátunk is. Tudományosan bizonyított tény, hogy a párkapcsolatok is boldogabbak, ha a felek nem egymás legjobb barátai, hanem egymáson kívül is van olyan ember, akivel szívesen töltenek időt és egymás bizalmasai.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash