Ez lesz az ősz kedvenc színe a lakberendezésben a Pinterest alapján

2024. augusztus 29.
Bár még mindig nyári meleg van, az ősz és az iskolakezdés tényleg a küszöbön toporog már. Egyelőre nem vágyunk a meleg, puha plédekre és bekuckózásra, ám ez nem jelenti azt, hogy a lakásdekorációval ne készülhetnénk a hűvösebb hónapokra. Mutatjuk, mi lesz az ősz slágerszíne a lakberendezésben a Pinterest keresései alapján!
Zöld lakásdekoráció
  • A 2024-es őszi szezon kedvenc színe a zöld lesz a lakberendezésben.
  • Miért pont a zöldet keressük az otthonunk dekorációjához idén a narancs és rozsdabarna árnyalatok helyett?
  • A Pinterest statisztikáiból jól kirajzolódik, milyen trendek lesznek uralkodók a lakberendezésben 2024 őszén.

A Pinterest kiadta a 2024-es őszi trendriportját, melyből kiderült, hogy az idei ősz slágerszíne nem a klasszikus narancs és rozsdavörös, hanem a zöld lesz. A közösségi oldalon az utóbbi hetekben 2570 százalékkal nőtt meg a keresések száma a ‘zöld lakásdekoráció’ kulcsszóra, ami elég látványos ugrás ahhoz, hogy kimondhassuk: a 2024-es ősz slágerszíne a lakberendezésben a zöld lesz.

Nem csoda, hiszen szeretnénk a természetet minél közelebb érezni magunkhoz az év minden időszakában. Emellett a zöld igazán megnyugtató őszi hangulatot teremthet otthonunkban.

Ezekben a helyiségekben hódít a zöld 2024 őszén a lakberendezésben

Sötétzöld fürdőszoba, zöld home office és fenyőzöld ház – mind népszerű keresőkifejezések voltak idén ősszel. Ám legalább ennyien keresték inspirációként a Pinteresten az otthonos olvasószoba, otthonos világítás és a zen konyha kifejezéseket is.

A zöld mellett a japán kultúra hatása is érződik a 2024-es őszi lakásdekorációs trendeken. Idén egyértelműen a tiszta, egyszerű vonalak veszik át a helyét a hagyományosan őszinek tartott plédes-narancsos-barnás lakásdekorációnak.

Négy évszakos zöld

Ami viszont nagyon praktikus a zöldben, hogy remekül illik a hagyományos őszi színekhez is. Ez egyike a négy évszakos árnyalatoknak. A zöld az év minden időszakában tökéletes háttér, legyen szó a karácsonyi dekorációról vagy a tavaszi-nyári lakberendezésről.

Nem csoda, hogy a zöld már egy ideje hódít a dekorációban. 2024-ben egyértelműen a zsályazöld volt a kedvenc konyhaszín (gondoljunk csak Reese Witherspoon konyhájára). Különösen olyan esetben nagyon előnyös ez a színválasztás, ha kis térben szeretnénk megnyugtató, zen légkört teremteni. 

Forrás: Pinterest Fotó: Getty Images, Unsplash