Ez a méltatlanul alulértékelt lakásdekor trend lesz népszerű 2024-ben a Pinterest szerint

2024. január 03.
Mindenfelé giccses konyhákat és nyugati gót dekort látunk majd a Pinterest szerint 2024-ben, amerre csak nézünk. A nagy kérdés, hogy bevállalnánk-e mi is ezeket a lakberendezési trendeket.
Lakásdekoráció pinterest 2024
  • 2024 biztosan nem a minimalizmus éve lesz a lakberendezésben a Pinterest trendjelentése szerint.
  • Úgy tűnik, az emberek nem tudják megunni a fémes részleteket az otthonaikban, továbbra is meredeken emelkedik a keresések száma a témában a platformon.
  • A lakberendezés eddig alulértékelt trendjei nagyot robbanthatnak 2024-ben.

Ismét elkészítette a Pinterest az éves lakberendezési trendjelentését a közösségi oldal keresései alapján. Ez azért ad hiteles képet arról, milyen lakberendezési irányzatok lesznek várhatóan népszerűek 2024-ben, mert a valódi emberek által keresett, elmentett és továbbküldött képeket veszi alapul. 

Sydney Stanback, a Pinterest globális trendekért felelős igazgatója szerint 2024-ben a lakberendezésben sokkal látványosabb tereké lesz a főszerep. A minimalizmus és a neutrális lakásdekoráció egyre inkább háttérbe szorul. Mutatjuk, a 2024-es Pinterest trendjelentés szerint milyen lakásdekorációs és lakberendezési irányzatok robbanthatnak nagyot a következő időszakban.

1. Az alumínium lesz a kedvenc fémünk a lakásdekorációban

A Pinterest azt jósolja, hogy 2024-ben az alumínium váltja a rezet a lakásdekorációban

A Pinterest azt jósolja, hogy 2024-ben az alumínium váltja a rezet a lakásdekorációban

A matt feketétől és a réztől búcsúzunk 2024-ben. A Pinterest trendjelentése szerint a hidegebb fémek uralják majd a lakberendezést és a bútorok, kiegészítők és dekorációk területét. 

Ezt támasztja alá, hogy a Pinteresten az alumíniumbútorra 45 százalékkal többen kerestek az utóbbi egy hónapban, míg az alumíniumajtó dizájn iránt 70 százalékkal nőtt az érdeklődés. 

Nem lepte meg a dizájnereket, hogy az króm manikűr és ezüst ruhák után a lakberendezésben és lakásdekorációban is az alumínium és a hűvösebb fémes árnyalatok hódítanak.

2. A kávészínek beveszik a lakberendezést is

2024-ben a Pinterest szerint úgy akarjuk érezni magunkat, mintha a kedvenc kávézónkban lennénk

2024-ben a Pinterest szerint úgy akarjuk érezni magunkat, mintha a kedvenc kávézónkban lennénk

Az eszpresszó és latte smink, majd öltözködés után a kávés árnyalatok a 2024-ben a lakberendezésbe is megérkeznek. A Pinterest azt jósolja, hogy főként a baby boomerek és az X-generációsok rajonganak azért, hogy a kávé minden szinten átjárja az otthonukat. Ők nem állnak meg ott, hogy a falakat, bútorokat latte árnyalatokkal dekorálják. 

A keresések szerint a kávézó stílus (1125 százalékkal nőtt a keresés) és a kávé esztétikum (820 százalékos növekedés) minden korábbinál népszerű. Sőt, sokan a saját otthonukban is úgy akarják érezni magukat, mintha egy párizsi kávézóban lennének. A krétával írt táblák visszatérnek az otthonaikba: a kréta tábla ötletek és a kávézó tábla kulcsszavakra is kétszer annyian kerestek, mint fél évvel korábban.

3. Nyugati gótika a sötétség kedvelőinek

A sötét tónusok kedvelői a modern gótikát választják majd a lakberendezésben a Pinterest 2024-es trendjelentése szerint

A sötét tónusok kedvelői a modern gótikát választják majd a lakberendezésben a Pinterest 2024-es trendjelentése szerint

Mi történik, ha a klasszikus polgári stílust ötvözzük a Chanellel és egy melankolikus színpalettával? A Pinteresten ezt a stílust nevezik nyugati gót irányzatnak. Ez jól felismerhető egy sor jellegzetes elemről:

  • farmer
  • sötét színű drapériák
  • mély, viharos falszínek

Különösen a hálószobák esetében lesz a Pinterest szerint hatalmas trend a lakásdekorációban a modern gót stílus.

4. Giccses konyhában főzünk 2024-ben

A modern giccs uralja a konyhánk dekorációját a Pinterest szerint 2024-ben

A modern giccs uralja a konyhánk dekorációját a Pinterest szerint 2024-ben

A Barbie című film megjelenése óta a giccs egyre meghatározóbb a konyha dekorálásában és lakberendezésében. Retró(nak látszó) eszközök, dizájnelemek, színek, régiségek és nagyanyáink öröksége alkotja az otthonos egyveleget. 

A Pinterest keresőszavai közül az eklektikus konyha dekorációt írták be 50 százalékkal többen, míg a konyha giccs kifejezésre való keresés 150 százalékkal növekedett. Minden jel szerint az emberek szeretnék kifejezni jobban a személyiségüket a konyha dekorációjánál is, így a szomorú bézs és fehér konyhaszekrények ideje leáldozott, helyüket a lakberendezésben 2024-ben a vidám színek, a zöld és a rózsaszín veszik át.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash, Getty Images