Ez történik, ha a színészek felizgulnak egy szexjelenet forgatásakor

2024. szeptember 18.
A legtöbbünk számára valószínűleg hihetetlenül kellemetlen lenne egy emberekkel teli szobában orgazmust imitálni. Nos, a színészeknek ez is hozzátartozik a munkájukhoz. De hogyan is zajlik valójában a szexjelenetek forgatása?
Szexjelenetek forgatása
  • A szexjelenetek forgatása sok odafigyelést igényel.
  • Könnyen megeshet, hogy a szexjelenetek forgatása során egy színész önkéntelenül is felizgul.
  • A kínos helyzeteken sokat segíthet egy intimitáskoordinátor.

A szexjelenetek forgatása is hozzátartozik a színészek munkájához. De még így is elő szokott fordulni, hogy a sikamlós jelenetek forgatását nem várt reakció – erekció – miatt le kell állítani. Bizony, még a legprofibb sztárokkal is megesik időnként, hogy egy-egy szexjelenet alatt önkéntelenül is felizgulnak. A nők ebből a szempontból szerencsésebb helyzetben vannak, hiszen az ő szexuális izgalmuk a környezetük számára láthatatlan tud maradni.

De vajon mi történik, ha egy szexjelenet forgatása közben a férfi színész bármennyire próbálja, nem tudja titokban tartani az izgalmát?

 

A szexjelenet forgatása hozzáértést igényel

David Thackeray intimitáskoordinátorként dolgozik több nagy hollywoodi stúdiónál, úgyhogy az ilyen és hasonló kellemetlen helyzetekre már megvan a jól bejáratott technikája. A szakember az Insider magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy a színészek és a stábtagok egyik legfontosabb feladata az intim jelenetek forgatása közben, hogy természetesnek fogadjanak el minden önkéntelen testi reakciót. „Világossá kell tenni mindenki számára, hogy ez egy normális dolog, és a legrosszabb, amit tehetünk, ha nem veszünk róla tudomást, és folytatjuk a forgatást” – magyarázta.

Thackeray szerint tehát, ha egy férfi színésznek merevedése lesz a szexjelenet forgatása közben, arról igenis tudomást kell venni, és nem megpróbálni figyelmen kívül hagyni. Persze ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy direkt fel kellene hívni például a többiek figyelmét a problémára. „Nem kell mutogatni, nagy ügyet csinálni belőle, vagy bármi. Én egy ilyen helyzetben mindig adok 5 percet a színészeknek, hogy le tudjanak nyugodni, össze tudják szedni magukat. Ha pedig készen állnak rá, folytatunk mindent ott, ahol abbahagytunk.”

Az egész stáb felkészül a szexjelenetekre

Az egész stáb felkészül a szexjelenetek forgatására

Az egész stáb felkészül a szexjelenetek forgatására

David Thackeray szerint a szexjelenetek forgatása alatt szinte mindig előfordulnak ilyen esetek, éppen ezért ő az egész stábot jó előre fel szokta készíteni minden eshetőségre. „Az egész stábot fel szoktam világosítani arról, hogy pontosan milyen jeleneteket fogunk forgatni, mennyi meztelenség lesz látható benne, és hogy milyen egyéb helyzetek fordulhatnak elő. Mindenkinek jobb, ha nincsenek meglepetések, és tudatosan tudnak készülni rá” – tette hozzá Thackeray.

Nem titok, hogy a szextől túlfűtött Bridgerton több évadának forgatását is intimitáskoordinátor segítségével vezényelték le, aki nagyban megkönnyítette a főszereplők munkáját. Phoebe Dynevor egy interjúban például nemrég azt mesélte, hogy a sorozatban látott szexjelenetek előkészítése és megkoreografálása hónapokba telt, az intimitáskoordinátoruk segítségével ugyanis minden egyes mozdulatot, gesztust és pillantást előre megterveztek.

„Nincs annál rosszabb, amikor az adott pillanatban kell a színészeknek eldönteniük, hogy hol a határ” – magyarázta később Lizzy Talbot, a sorozat intimitáskoordinátora, aki ezeket a kellemetlen helyzeteket szerette volna kiküszöbölni a rengeteg gyakorlással.

Forrás: Elite Daily Fotó: Netflix