10 film, amiben a színészek tényleg szexeltek

2024. február 21.
Nem csak tettették a szexjelenetet a színészek ezekben a filmekben. Mert gyakran nem (csak) az számít, milyen jók a színészek, de az is, mennyire valóságos(nak tűnik) egy jelenet, amit eljátszanak. Az emberek szexelnek. A filmekben vannak szexjelenetek. Az emberek a filmekben időnként tényleg szexelnek.
Film valódi szex Nymphomaniac
  • Ezek a filmek nem pornófilmek, a valódi szexjelenet célja sem pusztán a szex ábrázolása.
  • Mutatjuk, melyik az a 10 film, amiben a színészek valóban szexeltek.
  • Meglepő alkotásokat is találunk azok között a filmek között, amikben a színészek valóban szexeltek.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak pornófilmekben történik igazi aktus a két színész között, el kell mondanunk, hogy valódi művészi tartalommal és értékkel bíró alkotásokban is megtörténik. Ennek egyik oka például az, hogy számít, mennyire valóságos egy jelenet. Például egy szexjelenet.

Mutatjuk, melyik 10 filmben szexeltek a színészek valóban, nem csak úgy csináltak, mintha.

Filmek, amikben valóban szexeltek a színészek

1. Little Ashes (2008)

A szerelem, amit a filmvásznon látunk, csupán színészkedés, ám a reakció annál valódibb. A nézők Robert Pattinson valódi erekcióját láthatják, amikor Salvador Dalíként ejakulál a filmen. A színész maga is elmondta, hogy maszturbált a kamera előtt, hogy a jelenet minél valóságosabb legyen. „Egyszerűen az arckifejezés nem működött, amikor csak tettettem. Most már az örökkévalóságnak rögzítettük az arcom…akkor” – mondta Pattinson arról, hogy valódi szexjelenetben szerepelt a Salvador Dalíról szóló filmben.

2. Megtoub, My Love: Intermezzo (2019)

A cannes-i filmfesztiválon mutatták be a francia erotikus filmdrámát. Sokan azonnal támadták a 13 perces orális szex jelenet valódisága miatt. A szexjelenet tényleg valódi volt, ráadásul nem testdublőrök játszottak benne, hanem a főszereplőt alakító színésznő, Ophélie Bau.

3. 9 songs (2004)

Gátlás nélkül szexelő hipszterekről szól a 2004-ben bemutatt 9 songs című film. A sztori szerint a szereplők két dolgot csinálnak a filmben végig. Vagy olyan zenekarok koncertjeire mennek, mint Franz Ferdinand és a The Dandy Warhols. Vagy vég nélkül szexelnek. És valójában, nem csak úgy csinálnak a színészek.

4. The Idiots (1998)

Lars von Trier nevével fémjelezett filmek önmagukban kitennének egy tízes listát a témában. De a rendező talán legikonikusabb olyan filmje, amiben valóban szexeltek a szereplők, az 1998-as The Idiots volt. 

Egy baráti társaság összegyűlik egy orgiára. A szexjelenetek többsége valóban csak színjáték, ám van egy bizonyos jelenet, ahol az együttlét valódi. Ezt pornószínészek játszották a filmben.

5. Cruising (1980)

William Friedkin rendezte az 1980-as thrillert, melynek egyik főszereplője Al Pacino volt. Egy rendőrtisztet alakít, aki egy sorozatgyilkost próbál elkapni, aki meleg férfiakat gyilkol. 

A film eredeti verziójában volt egy meleg szexjelenet. A végső változatban csak bevágást látunk ebből, a teljes jelenetet törölték, mert nem tartották a közízlésnek megfelelőnek. A film megjelenése után viszont pont azért érte kritika a filmet, mert a melegeket hátrányosan különbözteti meg, ha szexjelenetről van szó.

6. Intimacy (2001)

A brit filmben egy férfi beleszeret egy nőbe, akivel laza kapcsolatot kezd. Ezután jön csak rá, hogy a a nő, akivel szexel, férjnél van, és sose hagyja ott a párját. A filmben valódi szexjelenetek vannak, ami elég ritka olyan alkotásoknál, amik még a legjobb film kategóriában is nyertek például a berlini filmfesztiválon, ahogy az Intimacy is.

7. Lie with Me (2005)

A 2005-ös független filmdráma egy férfi és egy nő párkapcsolatát mutatja be. Két jól ismert színész alakítja a párt: Eric Balfour, aki a 24 című sorozatban Milo Pressmant alakította, és Lauren Lee Smith, aki a Helyszínelők című sorozatban Riley Adams volt. A valódi szexjelenet ellenére sem lett nagy siker a film, miután a torontói filmfesztiválon bemutatták.

8. Antichrist (2009)

Lars von Trier másodszor is a valódi szexjeleneteket tartalmazó filmek listáján egy 2009-es filmmel. A főszerepeket Willem Dafoe és Charlotte Gainsbourg alakította, ám a szexjelenetekben a testüket dublőr helyettesítette. A szex azonban valódi volt. 

A rendező nagy port kavart a filmjének azon jeleneteivel, melyek a női nemi szervet mutatják be. Másfelől viszont Gainsbourg megnyerte 2009-ben a legjobb színésznő díjat a filmben nyújtott alakításáért a cannes-i filmfesztiválon.

9. Don’t Look Now (1973)

Nagyon is felfűtött valódi szexjelenetet rögzítettek az 1973-as filmben Julie Christie és Donald Sutherland között. Sokan felháborodtak, mivel egyrészt nőt részesítettek orális szexben, másrészt valóban megtörtént a szexjelenet.

10. Nymphomaniac (2013)

Lars von Trier harmadszor, ismét Charlotte Gainsbourg és Willem Dafoe főszereplésével. A 2013-as filmben azonban rajtuk kívül olyan sztárok szerepeltek a filmben, mint Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman.

A szexjelenet valódi a filmben, azonban van egy csavar. A valódi színészek eljátszották csak a jelenetet, ám helyettük a valódi szexet a rendező testdublőrökkel vette fel.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: IMDB, Netflix