Őszülés ellen ezt az 5 ételt ette a 42 éves nő, és az eredmény nem maradt el

2024. december 06.
Meglepő lehet, de vannak bizonyos élelmiszerek és tápanyagok, amelyek lassítani tudnak az őszülés folyamatán. Ezt a saját bőrén is megtapasztalta a 42 éves Anna, aki egy egészségügyi magazinnak mesélte el, milyen ételek voltak a segítségére.
Ételek őszülés ellen
  • Az őszülés természetes folyamat, azonban szeretnénk, ha minél később lennének látható jelei.
  • Egyes ételek sokat segíthetnek abban, hogy lassítsuk az őszülést.
  • Mutatjuk, miből érdemes rendszeresen fogyasztani őszülés ellen.

Az őszülés a kor elkerülhetetlen velejárója. Nőként azonban sokkal jobban örülnénk neki, ha kicsit elodázhatnánk az idő múlásának látható jeleit. Kiderült, hogy a tudatos táplálkozás segíthet ebben: ha étrendünket kiegészítjük speciális vitaminokban gazdag ételekkel, akkor hosszabban megőrizhetjük hajunk természetes színét.

Ez az 5 étel kiváló segítség őszülés ellen:

Lencse

A B9-vitamin, más néven folsav hiánya korai őszüléshez vezet. A lencse azonban kiváló B9-forrás, így érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Szintén hasonló egyébként a csicseriborsó tulajdonsága is.

A lencse is egy olyan étel, ami segíthet őszülés ellen

A lencse is egy olyan étel, ami segíthet őszülés ellen

Lazac

A hormonszint változásai is tehetnek az őszülésről. A lazac azonban szelént tartalmaz, mely segít szabályozni a hormontermelést. Ráadásul a D-vitamin hiányát is összefüggésbe hozták a korai őszüléssel, melyben a lazac szintén gazdag.

Miso

A misót a japánok régóta fogyasztják a haj fényességének, egészségének és sötét színének megőrzésére. Az erjesztett szójababból készült miso nemcsak a bélrendszer számára jótékony hatású, hanem az idő előtti őszülés megelőzésében is.

Tengeri alga

A japánok szépségtitkai között az alga fogyasztása is szerepel. Kiváló kollagénforrás, ezenkívül gazdag cinkben, A- és C-vitaminban, valamint béta-karotinban is. Ezek mind kimondottan jó hatással vannak a haj szépségének megőrzésére.

Máj

Tápanyagokban rendkívül gazdag élelmiszer a máj, melyek segítenek megőrizni a haj egészségét és pigmentáltságát. Többek között B12-vitamint, rezet, vasat és B9-vitamint tartalmaz, amelyek gondoskodnak arról, hogy hajunk színét ne veszítsük el idő előtt.

Forrás: Byrdie, Fotók: GettyImages