Elképesztő menő 2024 nyarán a lenövés, ha jól csináljuk

2024. június 08.
A lenövés eddig az igénytelenség jele volt. Most viszont – ha tényleg hozzáértő kezek alkotják meg – kifejezetten menő idén nyáron. Mutatjuk, mely sztárok lenövését érdemes másolnunk!
Sötét lenövés frizura sztárok
  • A lenövés 2024 nyarán cseppet sem ciki! Sőt, kifejezetten menő!
  • Hogyan festessünk menő lenövést?
  • Például Sarah Jessica Parker is stílusos lenövéssel lesz látható az És egyszer csak… új évadában.

Imádjuk vagy utáljuk, de a hírességek divatossá tették 2024 nyarára a lenövést. Nem lehetett máshova nézni a Met-gálás képeken sem, csak Kim Kardashian platinaszőke hajára és a fekete lenövésére. De a cannes-i filmfesztiválon Kelly Rowland is látványos lenövést mutatott a ragyogó szőke bobfrizuráján.

Lenövés, mint árnyék

A fodrászok árnyéknak is nevezik, amikor a sötét hajtövet a kész frizura szerves részévé teszik a hajfestés során, így erős kontrasztot hozva létre. Ez még látványosabbá teszi az összhatást, mintha a hajtőtől a hajvégig szőkére festetné valaki a haját.

Arról nem is beszélve, mennyivel praktikusabb lehet, ha már eleve van egy jól látható, kontrasztos lenövésünk. Ez különösen a barna vagy még sötétebb árnyalatú hajnál működik. Persze nem kell ennyire messzire mennünk a lenövés hangsúlyozásával, ahogy a két hírességnél is láttuk. 

A hajtő ennél sokkal visszafogottabb, lágyabb árnyékolása viszont segíthet, hogy az őszülést elrejtsük, mégse kelljen olyan gyakran festetnünk a hajunkat. Erre ragyogó példa Sarah Jessica Parker lenövése, ami nagyon óvatosan megy át világosabb hajvégekbe.

Elég csak a hajtövet festeni

A látható lenövés azért is lehet praktikus, mert ha a természetes hajtónusunkat hagytuk meg a hajtőnél, akkor nem kell óraműpontossággal a fodrásznál lennünk legkésőbb hathetente, hogy újrafestessük a hajunkat. 

Ha már őszül a hajtövünk, akkor is elég a sötétebb lenövést újrafesteni az eredetihez közeli hajszínünkre.

Forrás: The Telegraph, fotó: Getty Images