Egy 38 éves, ősz hajú menyasszony az internet új sztárja

2022. augusztus 01.
Bár Kadeja Jacksonnak azt javasolta a fodrásza, tüntesse el ősz hajszálait az esküvőjének napjára, ő a vőlegényével együtt határozottan elutasította ezt az ötletet, mert nem akarta, hogy a tükörből egy idegen nézzen vissza rá.

Bár az öregedés a világ egyik legtermészetesebb folyamata, a társadalom máig óriási nyomást gyakorol a nőkre amiatt, hogy eltüntessék az idő múlásának nyomait. Elég, ha Sarah Jessica Parkerre gondolunk, akit a Szex és New York „És egyszer csak…” című rebootjának forgatási szünetében sikerült elcsípniük a lesifotósoknak. Ez persze önmagában még nem is lett volna hírértékű, ám a színésznő a bulvárlapok címlapján találta magát, hiszen a róla készült felvételeken jól látszott, hogy eszében sincs titkolnia az őszülő haját.

Sarah Jessica Parker

„Tudom, hogy nézek ki. Mit tehetnék ellene? Állítsam meg az időt? Tűnjek el? – mondta akkor. –  Egyszerűen nem értem, miért kéne időt töltenem azzal, hogy gondolkodjak ezen.” Sarah Jessica Parker hónapokkal később azt is kiemelte, egyszerűen nem érti, hogyan fordulhatott elő az, hogy heteken át arról cikkeztek, milyen bátor, amiért felvállalta az ősz tincseit. „Kérlek, kérlek, tapsoljatok meg mást a merészségéért” – üzente mindenkinek.

Önmagam akartam lenni

Hasonlóképpen érezhetett a 38 éves Kadeja Jackson, aki az esküvője napja miatt sem volt hajlandó befestetni a haját. „Önmagam akartam lenni” – jelentette ki az újdonsült feleség a People magazinnak, miután vírusként terjedtek el menyasszonyi fotói az interneten. „Nem szerettem volna, ha az esküvőm napján a tükörbe nézek és egy idegent látok” – mesélte és azt is hozzátette, a fodrásza rá akarta venni őt arra, hogy eltüntesse szürke hajszálait. „A vőlegényem, Derrick is tiltakozott. Úgy szeret engem, ahogy vagyok.” Kadeja Jackson döntése azóta nők ezreit inspirált arra, hogy végre elfogadják a természetes megjelenésüket.

A nőt egyébként váratlanul érték a visszajelzések – meglepetten vette tudomásul, hogy sokan lenyűgözőnek nevezték őt és a stílusát (is), hiszen ő már évek óta nem foglalkozik a hajszínével. Kadeja 16 évesen kezdett el őszülni, majd a következő 15 évét a szalonokban töltötte. Hét évvel később elhatározta, hogy véget vet az állandó festésnek. Azóta sokan megállítják az utcán és arról faggatják, hogyan éri el a fodrásza ezt az árnyalatot – mintha szándékosan választotta volna azt. „Magamhoz öleltem az új külsőmet. Gyönyörűbbnek éreztem magam, mint valaha. Rengeteg bókot kaptam.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridal Hair Specialist (@moncherihair) által megosztott bejegyzés

Az esküvői fotók megjelenése után Kadeja megszámlálhatatlanul sok üzenetet kapott nőktől, akiket önelfogadásra ösztönzött a lépése. „Boldog vagyok, ha bárkit is bátorítani tudok ebben. Már önmagában az a tudat is megmosolyogtat, hogy arra inspirálhatok másokat, merjenek önmaguk lenni” – osztotta meg az interjújában Kadeja, aki még a középiskolában ismerte meg későbbi férjét, Derrick Bakert. A kapcsolatuk ugyan barátságként indult, ám az egyetem alatt rádöbbentek, többet éreznek egymás iránt. „Azt mondta, velem akar lenni. Én pedig azt feleltem, elképzelni sem tudom nélküle az életem” – árulta el románcuk történetét a nő, akinek az évek során két fia született szerelmétől.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?