Az őszülő celebek a halszálka melírre esküdnek

2022. december 21.
Bár egyre többen vannak azok, akik bevállalják ősz tincseiket, az első fehér hajszálak látványát azért szokni kell. Jó hír, hogy egy egyszerű trükkel az átmenet pofonegyszerűvé válik.
  • Az őszülés folyamata sok nőnek okoz fejfájást: azoknak is, akik meg szeretnék tartani ősz tincseiket és azoknak is, akik el szeretnék fedni az ősz szálakat.
  • A halszálka melír a kettő közötti megoldás: nemcsak természetes hatást kelt, de az átmeneti időszakban is szuper választás.
  • Cikkünkben megmutatjuk, a sztárok hogyan festetik a technikával természetesre az őszülő tincseiket.

Mi az a halszálka melír?

Az angolban a herringbone highlights nevet kapta az a – szinte észrevehetetlen – melír, amit egyre több A-listás celeb vállal be, legyen szó Sarah Jessica Parkerről vagy épp Gwyneth Paltrow-ról. A festést nagyon sokan azért kérik, mert az ősz, illetve fehér hajszálakkal tökéletesen kombinálható, a lenövesztés folyamatát pedig sokkal könnyebb átvészelni.

Gwyneth Paltrow is bevállalta a halszálka melírt.

Gwyneth Paltrow is bevállalta a halszálka melírt.

Így csinálja a sztárfodrász a halszálka melírt

„Mivel szeretem a finoman kevert színeket, mindig is a halszálkás kiemelési technikát használtam, ami abból áll, hogy a fóliákat halszálkás mintázatban, ferdén hordjuk fel” – mondja Zoe Irwin sztárfodrász, és hozzáteszi, a lényeg, hogy megannyi árnyalatot keverjünk anélkül, hogy az ősz szálakat elfednénk. A különböző tónusok kombinációja nemcsak gyönyörű, többdimenziós, természetes hatást ér el, de egy nagyszerű módja annak, hogy lassan, de fokozatosan áttérjünk őszre, a ferdén felhordott melír ugyanis csak egy-egy hajrészletet emel ki.

Sarah Jessica Parkert rengetegen támadták az őszülése miatt.

Sarah Jessica Parkert rengetegen támadták az őszülése miatt.

Ha közelebbről is megnézzük Sarah Jessica Parker vagy a vibrátort áruló Gwyneth Paltrow hajkoronáját, láthatóvá válik, hogy a hajuk tele van különböző tónusokkal, amelyek mintegy bekeretezik az arcot, megvilágosítják azt, és fiatal ragyogást kölcsönöznek a bőrnek. Tehát szó sincs róla, hogy megszabadulnának ősz fürtjeiktől, inkább integrálják azt.

A sokféle szőke tónus remekül keretezi Gwyneth Paltrow arcát.

A sokféle szőke tónus remekül keretezi Gwyneth Paltrow arcát.

Csak szőkéknek?

A technika a sötétebb hajszíneken is működik. „Azoknak, akik őszülnek, de a hajuk sötétebb, egy középtónus, például a sötétszőke lehet a megoldás, amit finoman beleszőnek a hajba. A legnagyobb probléma a sötétebb hajszínnel az, hogy a szürke vagy az ezüst tónusok mintegy tíz árnyalattal világosabbak a természetes színüknél, így az valóban látványos, ugyanakkor a középtónus mindig nagyon jól működik” – magyarázza a sztárfodrász. A melegebb, bézs tónusok és a hidegebb árnyalatok keverése egyensúlyt teremt, nem enged teret a tompa, unalmas hajszínnek. A mesterfodrász a halszálka melírt előszeretettel kombinálja olyan modern technikákkal, mint a balayage vagy az arcot keretező bébihaj világosítása.

A halszálka melírnak hála sokkal természetesebb az átmenet az ősz és az eredeti hajszín között.

A halszálka melírnak hála sokkal természetesebb az átmenet az ősz és az eredeti hajszín között.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!