Mit esznek a modellek? – Szőke Kinga

2018. április 27.
Tényleg csak üres salátalevelek kerülnek a modellek tányérjára vagy a sztereotípiákkal ellentétben néha ők is megesznek egy szaftos hamburgert vagy két marék töpörtyűt? Új rovatunkban ennek járunk utána.

Sziasztok, Szőke Kinga vagyok a Visage Management modellje.

Én az egészséges, tudatos táplálkozás híve vagyok és ezt nagy mértékben a munkámnak köszönhetem. Lassan 5 éve, hogy áttértem mostani – vegetáriánus étrendemre és száműztem a lisztet, cukrot és tejterméket is életemből. Számos egészségügyi problémámnak tudtam búcsút inteni ezzel az új életformával, amiért mai napig rendkívül hálás vagyok.

Nézzük is a reggelitSzámomra ez a nap legfontosabb étkezése , emellett szeretem feltölteni magam energiával mivel az edzést is a délelőttökre időzítem. Imádok különféle zabkásákat , gyümölcsös smoothie-kat és zöldséges omletteket készíteni. A reggelim megkezdése előtt mindig iszok egy pohár langyos – citromos vizet, aminek jó aktivizáló és méregtelenítő hatása van.

Ebédre általában friss salátát (akár quinoával, kölessel, hajdinával), halat vagy valamilyen vegán ételt választok. Mivel Budapesten is egyre nyitottabbak az egészséges táplálkozás iránt ezért már könnyebben betudom szerezni az alapanyagokat és ha kedvem támad tudok találni egy olyan helyet, ahol szívesen ebédelek. Néhány favorit: Juicy, Kitchen of Health, Tökmag vegán street food és a Slow Foodiez.

Ebéd és vacsora között van a napom legzöldebb pontja, ugyanis kávé helyett sokszor matcha lattet (személyes kedvencem) vagy ‘immune booster’ zöld juicet iszok.

Este szeretek könnyebb, lazább ételeket fogyasztani ezért nagy részben zöldségeket készítek nyers vagy sült formában, hummussal, tofuval vagy hallal. Kedvenceim közé tartozik a cukkiniből készült spagetti gombával, a kókusztejes curry; zöldségekkel, csicseriborsóval és a levesek.