Mit esznek a modellek? – Bihari Bella

2018. október 10.
Tényleg csak üres salátalevelek kerülnek a modellek tányérjára vagy a sztereotípiákkal ellentétben néha ők is megesznek egy szaftos hamburgert vagy két marék töpörtyűt? A VM modellje, Bihari Bella mesélt ezúttal nekünk a napi étkezéséről és a cheating day-ekről is.

Sziasztok! Bihari Bella vagyok, a VM modellje és gimnazista.

Egész fiatalon cseppentem bele a modelléletbe, es előtte nagyon helytelenül étkeztem. Össze-vissza ettem mindent, ami meglátszott a bőrömön, a közérzetemen és nyilván az alakomon is. Szerencsére a sport mindig is jelen volt az életemben, így sosem voltam elhízva, de ahogy felfedeztek, nagy  fordulatot vett az életem, a táplálkozás terén is. Sokat kisérleteztem, mire megtaláltam a számomra megfelelő étrendet, mivel tudni kell, hogy nagyon-nagyon válogatós vagyok.

A reggelimet mindig magammal viszem a suliba, – nyilván ha nem külföldön vagyok. Számomra kihagyhatatlan reggelente egy-egy gyümölcs smoothie. Általában mindent összekeverek mindennel. Tehát kiwi, narancs, mandarin, banán, eper: épp ami szezonális és kapható. Ez adja meg nekem az energiát a napra, ráadásul rengeteg vitamint tartalmaznak.

Mivel a reggeli az egyik legfontosabb étkezés, ilyenkor lehet a legtöbbet enni, hiszen azt az egész napos nyüzsgésben úgyis felhasználjuk, ledolgozzuk. Így a reggelimhez hozzátartozik még valami teljeskiörlésű pékárú vagy akár egy szimpla magvas zsemléből készült szendvics is.

Az ebéd nálam általában késő délutánra csúszík, amikor hazaérek. Nagyon szeretek főzni és új recepteket kipróbálni. Az egyik kedvenc ételem az az édesburgonya, amit még Tokióban ettem első alkalommal. Ezt vagy berakom a sütőbe úgy ahogy van, és szép puhára sütöm, vagy felpürésítem. Az utóbbi tökéltes köretnek is. Mivel én nagy hús-fan vagyok, képes lennék mindig csak csirkemellet enni csirkemellel. Ennek is több elkészítési módját szeretem. Például a csirkemellet tejben feláztatom és úgy kisütöm, vagy csak jó csípős/olaszos fűszerekben átforgatom és úgy rakom a sütőbe. Az ebéd mellé nagyon fontosnak tartom a napi egy citromos vizemet, ami nagyon jót tesz a bőrnek, és felpörgeti az anyagcserét is.

A vacsora nálam már csak egy könnyű, egyszerű gyümölcs saláta valamilyen meleg teával. Általában már vacsorára nem szeretek semmi nehezet enni.

Az étkezésemben nagy szerepet játszik, hogy a fehér cukrot és a fehér lisztet már több éve kiiktattam az étrendemből. Az igazság az, hogy több hónapon, éven keresztül lehetetlen lenne nem tartani egy-egy cheat day-t. Nyilván ilyenkor többet edzem másnap, de azért jól esik néha megenni egy pizzát a barátaimmal vagy enni nagymamám epertortájából. Sajnos nem az a modell vagyok, aki akármennyit eszik nem hízik, úgyhogy nekem nagyon szigorúan figyelnem kell még az apróságokra is, hogy meglegyen a híres neves „fashion week body”.

Természetesen, ne feledjétek, hogy a hidratálás is nagyon fontos és napi 2-3 liter víz csodákra képes!

Xxx

Bella