5 vegán recept – ha már nem tudod, mit főzz a veganuár alatt

2019. január 15.
A veganuary (azaz vegán január) kihívás egyre több embert vonz, aki viszont nem jártas a növényi alapú étkezésben, könnyen kifogyhat az ötletekből. Íme 5 szuper és egyszerű Marie Claire-recept, hogy újra lendületet nyerj a veganizálás havában:

Fűszeres-csípős gombapörkölt spagettivel

A gombapörköltet sokan tejfölösen készítik, de anélkül tálalva laktózmentes, vegán ételt kapunk. De akár a bioboltokban kapható vegán tejföllel is kipróbálhatjuk ezt a pofonegyszerű, magyaros fogást.

A receptet ITT találjátok. 

A kedvenc receptünk a Steiner Kristóf Lakomáiból

A szábih egy méltatlanul keveset emlegetett klasszikus közel-keleti fogás, amely Tel-Avivban éppen olyan népszerű streetfood, mint mondjuk a falafel szendvics, vagy a pizzaszelet.

A tradicionális recept szerint pitában, azaz lepénykenyérben tálalják, az összetevők között olyan ínycsiklandó hozzávalók szerepelnek, mint a sült padlizsán, a tahini (szezámmag krém), a krumpli (főtt, vagy sült), vagy az amba – azaz a Közel-keleten, azon belül is Jemenben populáris mangószósz.

A receptet ITT találjátok.

Vegán konyha egyszerűen: kuszkusz spenótos csicseriborsóval

Futureater bloggerünk receptje „véletlenül vegán”: nem kell hozzá semmilyen speciális hozzávaló, mégis hihetetlenül finom és lassan szívódó szénhidrátokban és fehérjében dús ebéd kerekedik belőle.

A receptet ITT találjátok. 

 

A legfinomabb vegán kókuszos süti

Békefi Dóra kolleganőnk nagyon egyszerű és finom tésztájú süteményét ajánljuk a veganuárra is, – természetesen tejtermék és tojás nélkül. Többféleképpen is elkészíthetjük: dobálhatunk bele diót, mogyorót, csokoládét, vagy akár gyümölcsöt, ki mit szeret a kókuszos ízhez társítani. Sőt, az arányok megtartása mellett variálhatjuk a hozzávalókat, attól függően, éppen mit találunk otthon.

A receptet ITT találjátok. 

 

Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

Ez a csodás Zizi konyhájából származó rizspuding  egyáltalán nem édesített, ugyanis az édeskés rizstej (amely csak rizst, vizet és tengeri sót tartalmaz, tehát nem édesített!) pont elég neki. A csokoládékrémbe pedig csak nagyon kevés rizsszirup került: enyhén édes desszert, amelyhez jól passzol a keserű csokoládékrém.

A receptet ITT találjátok.