5 vegán recept – ha már nem tudod, mit főzz a veganuár alatt

2019. január 15. |

A veganuary (azaz vegán január) kihívás egyre több embert vonz, aki viszont nem jártas a növényi alapú étkezésben, könnyen kifogyhat az ötletekből. Íme 5 szuper és egyszerű Marie Claire-recept, hogy újra lendületet nyerj a veganizálás havában:

Fűszeres-csípős gombapörkölt spagettivel

A gombapörköltet sokan tejfölösen készítik, de anélkül tálalva laktózmentes, vegán ételt kapunk. De akár a bioboltokban kapható vegán tejföllel is kipróbálhatjuk ezt a pofonegyszerű, magyaros fogást.

A receptet ITT találjátok. 

A kedvenc receptünk a Steiner Kristóf Lakomáiból

A szábih egy méltatlanul keveset emlegetett klasszikus közel-keleti fogás, amely Tel-Avivban éppen olyan népszerű streetfood, mint mondjuk a falafel szendvics, vagy a pizzaszelet.

A tradicionális recept szerint pitában, azaz lepénykenyérben tálalják, az összetevők között olyan ínycsiklandó hozzávalók szerepelnek, mint a sült padlizsán, a tahini (szezámmag krém), a krumpli (főtt, vagy sült), vagy az amba – azaz a Közel-keleten, azon belül is Jemenben populáris mangószósz.

A receptet ITT találjátok.

Vegán konyha egyszerűen: kuszkusz spenótos csicseriborsóval

Futureater bloggerünk receptje “véletlenül vegán”: nem kell hozzá semmilyen speciális hozzávaló, mégis hihetetlenül finom és lassan szívódó szénhidrátokban és fehérjében dús ebéd kerekedik belőle.

A receptet ITT találjátok. 

 

A legfinomabb vegán kókuszos süti

Békefi Dóra kolleganőnk nagyon egyszerű és finom tésztájú süteményét ajánljuk a veganuárra is, – természetesen tejtermék és tojás nélkül. Többféleképpen is elkészíthetjük: dobálhatunk bele diót, mogyorót, csokoládét, vagy akár gyümölcsöt, ki mit szeret a kókuszos ízhez társítani. Sőt, az arányok megtartása mellett variálhatjuk a hozzávalókat, attól függően, éppen mit találunk otthon.

A receptet ITT találjátok. 

 

Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding

Ez a csodás Zizi konyhájából származó rizspuding  egyáltalán nem édesített, ugyanis az édeskés rizstej (amely csak rizst, vizet és tengeri sót tartalmaz, tehát nem édesített!) pont elég neki. A csokoládékrémbe pedig csak nagyon kevés rizsszirup került: enyhén édes desszert, amelyhez jól passzol a keserű csokoládékrém.

A receptet ITT találjátok. 

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve