Van élet a szokásos rántottán és tükörtojáson túl, nem is akármilyen! Számos kreatív tojáskészítési módot kipróbálhatunk, ha már unjuk a hagyományos ételeket, ráadásul nem is kell több munkát belefektetnünk.
Hipnotizáló felhők a tányéron
Ha pillekönnyű tojásról álmodunk, ami habos, mint egy felhő, a közepe pedig olvadós és sárga, ezt a módszert nekünk találták ki. A felhőtojáshoz a sárgáját elkülönítjük a fehérjétől. Utóbbit habbá verjük, majd kanállal fészkeket formázunk belőle egy sütőlapon, ebbe a fészekbe helyezzük a sárgáját, és előmelegített sütőben sütjük készre.
Ropogós kaszinótojások kis csavarral
A kaszinótojás az egyik legfinomabb fogás a kényelmes, ráérős reggelihez. Ám ha kicsit meg is sütjük, új szintre emelhetjük még a Serius Eats által megkomponált tökéletes kaszinótojást is. Ehhez forgassuk a fehérjét zsemlemorzsába, mielőtt a serpenyőbe tennénk pár pillanatra, majd ezután töltsük csak a sárgájából készült krémet a kéregbe.
Tojást a zabkásába
Jennifer Aniston titka a tökéletes zabkásához, hogy tojást is használ hozzá. Ráadásul nem is akárhogy! Ha csak krémesebb, gazdagabb kására vágyunk, egyszerűen keverjük el benne a tojást. Már-már desszertté varázsolhatjuk az egyszerű zabkását, ha felverjük a fehérjét, és úgy keverjük a kásához a sárgájával együtt.
A levesnek is jót tesz a tojás
Ha a húslevesünket szeretnénk feldobni másnap, hogy ne mindig ugyanazt együk, a forró levesben megfőzött buggyanott tojás tökéletes megoldás. Extrább ízt ad a levesnek, a tojásunkat pedig átjárja a húsleves umami aromája.
Olvass tovább!
Forrás: Insider
Fotó: Unsplash