5 recept, amiben elképesztően jó húspótló a karfiol

2020. június 15.
Karfiolsteak, karfiolsült és főzelék: szinte nincs olyan recept, ahol a húsféléket ne tudnánk lecserélni a karfiol egy-egy izgalmas formájára.

Marha helyett karfiolsteak

A karfiol egyik legegyszerűbb felhasználási módja, ha egyszerűen vaskosabb szeletekre vágjuk, és isteni „steaket” sütünk belőle. Ez egyrészt sokkal egyszerűbb, mint a sok buktatót rejtő klasszikus steaksütés, ráadásul lényegesen költségkímélőbb is, az viszont közös vonás, hogy érdemes valamilyen pikáns, izgalmas szószt is készíteni a fogáshoz.

Csirkeszárny helyett karfiol

A ropogós, fűszeres csirkeszárny isteni ropogtatnivaló laza vacsorákhoz vagy közös meccsnézéshez, de mi van azokkal, akik növényi alapú étrenden élnek? A karfiol tökéletes alternatíva lehet, ráadásul tényleg villámgyorsan elkészül!

Kolbászos helyett karfiolos lecsó

Itt a nyár, végre lehet lecsót főzni! A fajsúlyosabb kolbászos-szalonnás verzió helyett következik Ízbolygó teljesen vega, karfiolos és ajváros változata.

Csirkemelles helyett sült karfiolos tápláló saláta

A karfiol aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom.

Húsos főzelékfeltét helyett karfiolsteak

Engedjük el a tejfölös habarás is, próbáljuk ki a kókusztejes vagy a joghurtos krémesítési módszereket is, és találjuk meg saját kedvencünket, mert mind más és más ízt kölcsönöz majd a főzelékünknek. Ráadásul a főzelékfeltét sem feltétlenül kell, hogy nehéz hús legyen: például a karfiolsteak is nagyon jól tud állni a könnyű, habarásmentes főzelékeknek!