5 szemet gyönyörködtető zöldborsós recept a klasszikus főzeléktől az elegáns tarte-ig

2020. június 20.
Imádjuk a friss zöldborsó színét és zsenge, édes ízét, ami egyszerűen minden ételt felvirágoztat. Ezúttal 5 izgalmas receptet hoztunk nektek, hogy minél változatosabban ki tudjuk használni a borsószezonban rejlő lehetőségeket.

A klasszikus

Főszerkesztőnk, László Krisztina elhatározta, hogy a megváltozott időkben élménnyé teszi a főzést, és a nap fénypontjává varázsolja a közös étkezéseket a családtagjaival. Egyik első receptje a karantén alatt a klasszikus zöldborsófőzelék volt fasírttal.

Krémes mentás

A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges.

Kicsattanóan zöld mártogatós

Fagyasztott zöldborsóból is nagyon finom lesz, de persze most, júniusban vétek lenne nem zsenge borsót használni hozzá. Kínálhatjuk grissinivel, tortilla chipsszel, de nagyszerű sült zöldségek vagy húsok kísérőjeként is.

Cukkini-tojás-zöldborsó szentháromsága

Készítsünk tavaszi tarte-ot ráérős brunchfogásnak, vagy egy gazdagabb salátával megspékelve könnyű ebédnek! Garantáltan nem fogjunk megbánni.

Diétás tésztarecept 5 hozzávalóval

Tudtátok, hogy az ételek színükkel elárulják, hogy milyen tápanyagok találhatóak bennük? Ha zöldet eszünk, az méregtelenít. A fehér karcsúsít. A barnával megőrizhetjük hajunk, bőrünk és körmünk szépségét. Íme egy finom tészta 5 hozzávalóból, ami egyesíti ezt a 3 színt, és 15 perc alatt kész!