Van, aki irtózik a gyümölcsök és húsok párosításától, de szerencsére sokan szeretik édes ízekkel feldobni a húsételeket. Szinte mindenféle húsnak jól állhatnak a piros gyümölcsös kompótok, a citrusos frissesség, de egy-egy izgalmasabb receptbe az egzotikus gyümölcs is belefér. Az alábbi recept különlegessége, hogy a kókusz a panírba kerül, amitől extrán ropogós lesz az eleve pankomorzsába forgatott csirkemell. A kókusz alapvetően nem túl édes, szóval itt is meg lehet állni, de a mézes szósszal még jobban kihangsúlyozhatjuk az étel édességét!
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 1/2 kg csirkemellfilé
- 1 konzerv zsíros kókusztej
- 1/2 csésze finomliszt
- só és bors
- 2 nagyobb tojás
- 1 csésze édes kókuszreszelék
- 1 csésze pankomorzsa
- 2 ek. kókuszolaj
A szószhoz:
- 3/4 csésze majonéz
- 1 ek. mustár
- 2 ek. citromlé
- 3 ek. méz
- 2 ek. BBQ szósz
- só és bors
Elkészítés:
- A csirkemellet vágjuk csíkokra, és helyezzük egy nagy tálba. Borítsuk rá a kókusztejet, alaposan forgassuk össze, majd fedjük le, és legalább 30 percre tegyük a hűtőbe.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A panírozáshoz készítsünk elő három tálat: az elsőbe keverjük össze a lisztet sóval és borssal, a másodikba rakjuk az enyhén felvert tojást, a harmadikba a pankomorzsával összekevert kókuszreszeléket. A csirkét vegyük ki a kókusztejből, csöpögtessük le, majd panírozzuk be a húsokat a hagyományos módon.
- A kókuszolajat olvasszuk fel, és kenjünk be vele egy kisebb tepsit. Dobáljuk rá a bepanírozott húst, és süssük 15 percig, majd forgassuk meg, és süssük további 5-8 percig, míg aranybarnák lesznek!
- A szószhoz keverjük össze a hozzávalókat, míg homogén masszát kapunk. Mártogassuk a megsült csirkét az édes, mézes-mustáros mártásba.