Cukkinifőzelékkel megbolondítva
A csirkének nem csak a sültkrumpli vagy a burgonyapüré áll jól. Ízbolygó receptjéből kiderül, hogy a csirkemellet szépen kidomborítja egy cukkiniköntös is!
Hal mangósan
A mangó egzotikus édessége különösen feldobja a lazacot – ráadásul ez a recept tényleg néhány perc alatt elkészül! Szuper könnyű vacsorának, vagy egy kis körettel felturbózva ünnepi ebédnek is!
Karibi különlegesség
A jamaicai őslakos indiánok – akik eredetileg Peruból érkeztek – egyik népszerű hústartósítási módja volt, hogy a vékony csíkokra vágott húst fűszerekkel beborították, majd a napon megszárították. Ebben semmi különös nincs, ez a technika évezredeken át népszerű volt a világ több kultúrájában is, ami ezt különlegessé tette, az az előbb említett szegfűbors és a térségre jellemző scotch bonnet volt.
Büféhangulat
Sokakat talán a beszerzés tart vissza, azonban a piacokon elérhetőek jó minőségű, magyarországi származási helyű halak, a szupermarketekben pedig egyre szélesebb a választék tengeri halakból is. Érdemes kipróbálni többfélét, például ezt a pofonegyszerű pisztrángot, a legtutibb fetás zöldborsókrémmel és a Jamie Oliver egyik korai könyvéből származó diós tormakrémmel.
Csirkenyárs ázsiai módra
A legtöbb nemzet kifejlesztette a saját nyársra húzott húsételét: ez nálunk a hagymával, zöldségekkel megspékelt rablóhús, Délkelet-Ázsiában pedig a satay, egy fűszeres és szaftos, mindenféle pikáns szósszal kínált verzió. Érdemes lehet csirkével kezdeni a kísérletezést, ugyanis ez gyorsan elkészül, könnyű kezelni, de tovább egyszerűsíthetjük a dolgunkat az előre bekevert satay fűszermixekkel is.
Fotó: Getty Images