Krémes padlizsán
A legjobb persze, ha faszénen grillezzük a zöldséget, de ha erre nincs lehetőségünk, a sütőben is használhatjuk a grillfunkciót. Ennek a különleges íznek kimondottan jól áll a népszerű keleti fűszerkeverék, a za’atar, míg a citromlé frissességet kölcsönöz a levesnek.
Gazdag egytál
Az alábbi recept leginkább az olaszos minestrone levesre hasonlít, hiszen apró szemű fehér babbal, jó adag paradicsommal, zellerrel és friss zöldfűszerekkel készül.
Lengyel kedvenc
A lengyel levesek legjobbika, amelybe csupa olyan zöldség kerül, mint amiket a magyar leveseknél megszokhattunk. Őszi kuckózáshoz tökéletes!
Melengető krumplis verzió
A „baked potato”, vagyis a sütőben sütött, mindenféle jóval megtöltött-megpakolt krumpli ihlette az alábbi levest, szóval itt ne a szegények eledelének titulált vizes verzióra számítsunk, hanem igazán laktató, gazdag ízű ételre.
A legősziesebb
Az egyszerűség mellett a krémlevesek tökéletes alappal szolgálnak a kísérletezésre is, hiszen a változatos levesbetétek mellett egészen más eredményt kapunk, ha tejszínt, vajat vagy kókusztejet használunk az utolsó lépésnél. Az alábbi leves kirobbanó ízvilágú, tökéletes hangulatjavító a szürke őszi hétköznapokon.
Fotó: Getty Images