5 szívet-lelket melengető húsgolyós recept őszi napokra

2020. november 11. |

Nyálkás, szomorú az idő, ráadásul itt a kijárási tilalom is – azt ajánljuk, kiadós ebédnek vagy melengető vacsorának készítsük el a következő öt húsgolyó-variáció egyikét, amely egy kis rafinériát fog adni a mindennapoknak!

1. Gazdag leves

A töltött paprika óta tudjuk, hogy a paradicsomos mártásban úszó darált hús mennyire finom tud lenni, szóval lényegében itt sem kell nagyon másra számítanunk. Annyi kivétellel, hogy itt egy igazán mély ízű, gazdag paradicsomos alap készül, aminek a miso paszta ad mélységet!

Melengető paradicsomleves húsgolyókkal

Melengető paradicsomleves húsgolyókkal

Végre itt az ősz, ami hivatalosan is a tartalmas, melengető levesek évszaka. Most azt mutatjuk meg, hogyan lehet még izgalmasabbá és laktatóbbá tenni a klasszikus paradicsomlevest – egy csomó izgalmas csavarral!

2. Könnyed sajtkrémes

Az alábbi recept például bebizonyítja, hogy csirkéből is készülhet szaftos, jó ízű húsgolyó – ebben a receptben ezt a krémes ricotta garantálja.

Szaftos ricottás húsgolyók egyenesen a sütőből

Szaftos ricottás húsgolyók egyenesen a sütőből

Húsgolyót soványabb húsokból is készíthetünk, ha esetleg diétázni szeretnénk, csak egy-két ügyes trükkre lesz szükségünk – az alábbi receptben például krémsajttal tesszük izgalmasabbá és szaftosabbá a fasírtokat.

3. Keleties ízvilág

Minden nemzetnek van saját verziója a húsgolyóra, így természetesen a hazai fasírtok és a népszerű svéd változat mellett keleties ízekben is elkészíthetjük! Ennek a receptnek ráadásul az a legnagyobb előnye, hogy nem kell egyenként, olajban kisütnünk a golyókat.

4. Zabpelyhes-pulykás

De mitől lesz lightosabb, mint az eredeti? Hogy sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk.

Fitness fasírtgolyók

Fitness fasírtgolyók

Sütőben sült fasírtgolyók, kenyér nélkül, pulykahúsból. Kevesebb kalória, garantáltan finom íz!

5. A jó öreg svéd verzió

Vagyunk vele páran, hogy csak és kizárólag a húsgolyók miatt megyünk abba a bizonyos bútorboltba! Nemes Nóra gasztroblogger szerencsére tudja a csodareceptet, és el is mondta nekünk!

Így készítsd el otthon az IKEA-húsgolyót!

Így készítsd el otthon az IKEA-húsgolyót!

Vagyunk vele páran, hogy csak és kizárólag a húsgolyók miatt megyünk abba a bizonyos bútorboltba! Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online magazin gasztrobloggere a Nosalty-ról most elhozta nektek a receptet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró