5 szívet-lelket melengető húsgolyós recept őszi napokra

2020. november 11.
Nyálkás, szomorú az idő, ráadásul itt a kijárási tilalom is – azt ajánljuk, kiadós ebédnek vagy melengető vacsorának készítsük el a következő öt húsgolyó-variáció egyikét, amely egy kis rafinériát fog adni a mindennapoknak!

1. Gazdag leves

A töltött paprika óta tudjuk, hogy a paradicsomos mártásban úszó darált hús mennyire finom tud lenni, szóval lényegében itt sem kell nagyon másra számítanunk. Annyi kivétellel, hogy itt egy igazán mély ízű, gazdag paradicsomos alap készül, aminek a miso paszta ad mélységet!

2. Könnyed sajtkrémes

Az alábbi recept például bebizonyítja, hogy csirkéből is készülhet szaftos, jó ízű húsgolyó – ebben a receptben ezt a krémes ricotta garantálja.

3. Keleties ízvilág

Minden nemzetnek van saját verziója a húsgolyóra, így természetesen a hazai fasírtok és a népszerű svéd változat mellett keleties ízekben is elkészíthetjük! Ennek a receptnek ráadásul az a legnagyobb előnye, hogy nem kell egyenként, olajban kisütnünk a golyókat.

4. Zabpelyhes-pulykás

De mitől lesz lightosabb, mint az eredeti? Hogy sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk.

5. A jó öreg svéd verzió

Vagyunk vele páran, hogy csak és kizárólag a húsgolyók miatt megyünk abba a bizonyos bútorboltba! Nemes Nóra gasztroblogger szerencsére tudja a csodareceptet, és el is mondta nekünk!

Fotó: Getty Images