1. Gazdag leves
A töltött paprika óta tudjuk, hogy a paradicsomos mártásban úszó darált hús mennyire finom tud lenni, szóval lényegében itt sem kell nagyon másra számítanunk. Annyi kivétellel, hogy itt egy igazán mély ízű, gazdag paradicsomos alap készül, aminek a miso paszta ad mélységet!
2. Könnyed sajtkrémes
Az alábbi recept például bebizonyítja, hogy csirkéből is készülhet szaftos, jó ízű húsgolyó – ebben a receptben ezt a krémes ricotta garantálja.
3. Keleties ízvilág
Minden nemzetnek van saját verziója a húsgolyóra, így természetesen a hazai fasírtok és a népszerű svéd változat mellett keleties ízekben is elkészíthetjük! Ennek a receptnek ráadásul az a legnagyobb előnye, hogy nem kell egyenként, olajban kisütnünk a golyókat.
4. Zabpelyhes-pulykás
De mitől lesz lightosabb, mint az eredeti? Hogy sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk.
5. A jó öreg svéd verzió
Vagyunk vele páran, hogy csak és kizárólag a húsgolyók miatt megyünk abba a bizonyos bútorboltba! Nemes Nóra gasztroblogger szerencsére tudja a csodareceptet, és el is mondta nekünk!
Fotó: Getty Images