Ezekkel a vegán receptekkel újíthatunk a házi menzán a Veganuár alatt!

2021. január 05.
A Veganuár nemcsak akkor szuper dolog, ha át szeretnénk térni a 100%-ban növényi táplálkozásra, de akkor is, ha az újévi fogadalmaink között szerepel a menü zöldségekkel, gyümölcsökkel, egészséges gabonákkal és magokkal való dúsítása is.

Brunch növényi alapokon

A népszerű mediterrán fogás, a frittata amúgy is leginkább a felvert tojásba kerülő zöldségektől lesz gazdag és különleges, így itt már csak annyi a teendő, hogy az állati eredetű hozzávalót csicseriborsólisztre cseréljük.

Tojáskrém tojás nélkül

Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.

Pofon egyszerű tésztaétel

Ha vegánok vagyunk, ha nem, mindenképpen érdemes kipróbálni a kesudióból készült mártásokat: az olajos magvakat szuperül lehet krémesíteni mindenféle extrahozzávaló nélkül, ráadásul kimondottan izgalmas ízt kapunk, ha előtte le is pirítjuk őket!

A mapo tofu klasszikus kínai fogás, amibe eredetileg a tofu mellett disznóhús (esetleg marha) is kerül, a lényegét azonban a csípős, borsos mártás jelenti. Az alábbi verzióban természetesen nincsen hús, cserébe ízes shiitake gomba is gazdagítja.

Nutella vegánul

Íme a csokikrém vegán, egészségesebb verziója, ami nemcsak a gyerekek, de az édesszájú felnőttek szívét is meg fogja dobogtatni. A krém alapja a kesudió, amely olyan krémesre darálható, hogy meg sem fogjuk tudni mondani, miből van ez az isteni kence!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!