5 sajtimádó recept, amit a gyerekek sem utasítanak vissza

2021. február 05.
Sok mindent el lehet adni a gyerekeknek, ha tetemesebb mennyiségű sajt van a tetején: a következő receptekbe aztán kell sajt bőven, így lehetséges, hogy még a kicsik érdeklődését is fel fogják kelteni. De a nagyokét biztos!

sajtimado-gyerek-recept

Francia rakottas

A magyar típusú rakott burgonya tetején tejföl van, ez a francia verzió viszont jól össze van sütve egy nagy adag sajttal – kicsik és nagyon legnagyobb örömére.

A comfort food királya

A mac and cheese, vagyis sajtos makaróni alapvetően nem túl bonyolult étel: az alapja egy egyszerű besamel, amit rengeteg zsíros, karakteres sajttal (főképp chedarral) sűrítenek. Ez az alap, ezt lehet aztán csavarni mindenfélével – most például egy másik nagy amerikai kedvenccel, baconnel!

Cacio e pepe

10 perc alatt, 3 hozzávalóból megvan a legsajtosabb olasz tészta, amivel még a válogatós gyerekeknél is nagyon érdemes bepróbálkozni!

Rizsgolyók

Oké, ebben vegán mozzarella van, de húsevők, vegetáriánusok eredeti mozzarellát is gyúrhatnak az olaszok egyik legkedvesebb ételébe, az arancinibe, amely a legkisebbek szívét is képes elrabolni a közepéből nyúló sajttal.

Pihe-puha sajtpuffancs

A pao de queijo ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal – a beáztatott és felpuhított gyökérből készített lisztből sütöttek kenyeret. A tej és a sajt csak a 19. században kerültek bele, azóta viszont töretlen a népszerűsége. Brazíliában és Argentína északi részén napi rendszerességgel készítik, főleg reggelire és snacknek.

Fotó: Getty Images