Csirke ropogósan
Magyar ember feleslegesen próbálná tagadni, hogy a panírozás jó dolog, de tény, hogy az egészségtudatosság virágkorában már kevesen hempergetik meg jó lelkiismerettel a húsokat és zöldségeket (vagy bármi mást) a jó öreg liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasában.
Reggeli növényi alapokon
A népszerű mediterrán fogás, a frittata amúgy is leginkább a felvert tojásba kerülő zöldségektől lesz gazdag és különleges, így itt már csak annyi volt a teendő, hogy az állati eredetű hozzávalót csicseriborsólisztre cseréljük. Ezen kívül kerül bele még egy kis quinoa – ettől a szuperételtől lesz igazán tartalmas, laktató ez a fogás!
Könnyű, de laktató
Az alábbi recept leginkább az olaszos minestrone levesre hasonlít, hiszen apró szemű fehér babbal, jó adag paradicsommal, zellerrel és friss zöldfűszerekkel készül. Villámgyorsan összedobható levesről van szó, ráadásul nyugodtan magára hagyhatjuk a konyhában, nem is nagyon kell ránézni közben.
Sütőtök izgalmas csavarral
Eddig talán nem jutott eszünkbe, hogy a sütőtököt töltsük meg, valószínűleg azért, mert a sütőtök édeskés íze sokaknak nem passzol a húsos töltelékhez. Az alábbi vegetáriánus verzióban azonban quinoa kerül a töltelékbe, aminek diós ízvilága nagyon jól megy a tök édességéhez.
Kompromisszummentes reggeli
A klasszikus müzli sokkal egészségesebb, de ugyanolyan ropogós és édes alternatívája! Jól variálható, és ha elkészítünk egy adagnyit, akkor sok reggelikészítést megspórolhatunk vele.
Fűszeres kókuszos quinoapehely granola (laktózmentes, vegán)
Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere ezen a szombaton is egy szuper finom és ráadásul egészséges reggeli receptjét hozta el nektek. Próbáld ki, ha energikus reggelre vágysz! Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere ezen a szombaton is egy szuper finom és ráadásul egészséges reggeli receptjét hozta el nektek. Próbáld ki, ha energikus reggelre vágysz.Kiemelt fotó: Getty Images