Nem csak a padlizsánkrém létezik!
Jól járunk, ha hagyjuk kicsit megégni a padlizsánt, ugyanis ekkor jön ki igazán karakteres, füstös és enyhén földes, diós íze. A legjobb persze, ha faszénen grillezzük a zöldséget, de ha erre nincs lehetőségünk, a sütőben is használhatjuk a grillfunkciót.
A legtavasziasabb
A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves-verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges: kerül bele jó adag petrezselyem, snidling, kapor és persze menta is, ami a frissességét adja.
20 perces csoda
Az egész művelet 20 perc alatt megvan, tálaláskor pedig csak a fantáziánk szab határt a kreativitásnak. Adhatjuk ízesített olívaolajakkal vagy különleges sóval, de akár megbolondíthatjuk egy kevés dióval is.
Spárgakrém – de csavarral
Bár az alapanyagok beszerzése első látásra bonyolultnak tűnik, valójában egyre több üzletben és hipermarketben árulnak kiegészítőket távoli országok ételeinek elkészítéséhez. A legjobb az egészben, hogy ezeket az alapanyagokat és fűszereket a szokásos ételeink felfrissítéséhez is tudjuk használni.
Rózsaszín krémleves
Ha lehet, részesítsük előnyben a hazai zöldségeket, mint amilyen például a cékla. Olcsó alapanyag, ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható. Süthetjük, főzhetjük, savanyíthatjuk. Értékes ásványi sókat: kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot és A, B, és C vitaminokat is tartalmaz.