Csak főzni ne kelljen! 5 tápláló étel ebédre, ha már a főzés gondolatától is meleged van

2021. június 28.
Hideg levesek, könnyű saláták, tápláló szendvicsek és izgalmas mártogatók: ebben a kánikulában a konyha közelébe sem szeretnénk menni, az alábbi 5 recepthez legalább a sütőt és a főzőlapot el lehet kerülni!

Leves – de főzés nélkül

Krémes, hűsítő, diétás: egy szóval kész főnyeremény ez a cukkini- és avokádóalapú leves, amihez nem kell főzni, csak turmixolni. Az ízorgiáról a kókusztej és a kakukkfű gondoskodik a receptben. Mivel abszolút szénhidrátszegény fogásról van szó, egy szelet kovászos kenyér vagy levesbetét talán még kívánkozik mellé.

Mártogassunk!

Az alábbi mártogatós egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nemcsak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket! Mivel kánikula van, a házi pitasütés eszünkbe se jusson, mikróban, kenyérpirítóban vagy egy serpenyőben melegítsük fel, pirítsuk le a bolti pitát, és kezdődhet is a mártogatás!

Vegán tojáskrém for president

Tojás helyett tofuból készül ez a gazdag, vegán szendvics, ami ebédidőben is teszi a dolgát, és eltelít minket hosszú órákra a teljes kiőrlésű, magvas kenyérnek köszönhetően. A tojásos ízért a receptben a fekete só felel, mellyel meghintve a keveréket elképesztően tojásszerű aromát és illatot kapunk.

Éljen a konzerves csicseri!

Az alábbi csicseriborsós salátában szép egyensúlyban van a szezonális alapanyag a szekrényben sokáig elálló, így könnyen feltankolható hozzávalókkal. A receptet a citrus savassága és a bátor fűszerezés teszi igazán izgalmassá.

Fogyókúrás zseni

Mivel most van itt a friss fejes káposzta szezonja, mindenképpen kerüljön a tányérunkra belőle készült étel. Az alap a szálasra vágott vagy reszelt nyers káposzta, ízlés szerinti hagyma – bármilyen és bármennyi.