Vendégeket vársz? 5 mennyei, autentikus olasz tésztaétel, amit mindenki imádni fog

2021. július 10. |

Olasz tésztákból sosem elég! Ha idén nem jutunk el Olaszországba, akkor Olaszországot költöztessük be a konyhánkba – kezdésnek például kísérletezzünk ezzel az 5, autentikus olasz étellel.

1. Pikáns paradicsomszószos

A Pasta alla Puttanesca eredetére sokan kíváncsiak voltak, ezért számos forrást találhatunk a keletkezéséről. Az egyik kedvencünk egy bordélyházhoz köthető, miszerint az ott serénykedő kedves puttánák, azaz örömlányok a megfáradt, betévedt vendégeknek szolgálták fel a már említett, csípős-paradicsomos eledelt.

2. Mennyei timpano

Az Olasz módra című film ihlette meg a Nosalty szerzőjét arra, hogy elkészítse a híres olasz tésztarakottast, a timpanót, ami biztosan a vendégségek sztárja lesz, ugyanis nemcsak hogy mennyei, de felvágva gyönyörűen is mutat!

Tésztarakottas olasz módra az egész családnak

Tésztarakottas olasz módra az egész családnak

Láttad az Olasz módra című filmet? Amiben a fiatal és jóképű Stanley Tucci fehér öltönyben készíti el a jobbnál jobb olasz fogásokat? Rosanics Petra, a Nosalty szerzője most a film alapján hozta el nektek a timpano receptjét.

3. A szikkadt kenyér diadalmenete

Alapszabály, hogy sose dobjuk ki a kicsit már megszikkadt, kiszáradt kenyeret, mert abból még rengeteg finom és izgalmas dolog készülhet. Az olasz strata, vagy kenyérrakottas is ilyen fogás, ami egyrészt sokkal izgalmasabb, mintha sima szendvicset ennénk, ráadásul rengeteg klassz, szezonális zöldséggel lehet feldobni.

4. Magyar kedvenc – végre autentikusan

A carbonara születéséről több elmélet van, az egyik szerint a II. világháborúban Olaszországba érkező amerikai katonák kifogyhatatlan baconforrása és tojásporkonzervjei ihlették a receptet, mások szerint az erdőben élő szénégetők étele volt, mivel pont olyan tartós élelmiszerekből áll, amit maguknál tudtak tartani: tojás, tészta, sajt, szalonna.

Spagetti carbonara, ahogy az olaszok készítik!

Spagetti carbonara, ahogy az olaszok készítik!

Mindössze három dolog kell ahhoz, hogy isteni, krémes olasz carbonarát készítsünk: tojás, sajt és tokaszalonna. Na meg persze spagetti! Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek titkos receptjét.

5. Nagyon sajtos, nagyon borsos

A tésztából fokozatosan kifővő keményítő és az olvadó sajt egy olyan illatos, ízes, nagyon sajtos réteggel vonja be az időközben al dentére puhult tésztaszemeket, amivel más sajtos tészta nem tudja felvenni a versenyt: próbáljátok ki a caci e pepét, ha valami nagyon gyors, nagyon egyszerű, nagyon finom tésztára vágytok.

10 perces olasz tészta - a legsajtosabb

10 perces olasz tészta - a legsajtosabb

Mindössze 10 perc és 3 alapanyag kell hozzá, hogy összedobjuk a legfinomabb olasz tésztát. A receptet Nemes Nóra, a NoSalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere hozta el nektek.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve