A világ legdrágább sült krumplija arannyal és pezsgővel készül

2021. július 23.
Egy New York-i étterem étlapján szerepel a világ legdrágább sült krumplija, melyet ehető aranyporral vonnak be és nem is akármilyen pezsgőben főznek elő, hanem Dom Pérignonban.

A Serendipity3 nevű híres New York-i étterem alkotta meg azt a sült krumplit, aminél nem létezik drágább a világon. Mi mással lehetne igazán luxussá tenni egy egyszerű sült krumplit, mint pezsgővel, aranyporral és egész szarvasgombával. Nem csoda, hogy már nem egyszerűen hasábburgonyának nevezik ezek után, hanem Creme de le Creme Pommes Frites-nak. Az étel 200 dollárba, azaz több mint 60 ezer forintba kerül a neves étteremben, amivel a Serendipity3 gasztrokreációja bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mint a világ legdrágább sült krumplija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serendipity 3 (@serendipity3nyc)

Az aranyozott sült krumplit Joe Calderonénak, a Serendipity3 kreatív igazgatójának és Frederick Schoen-Kiewertnek, az étterem séfjének köszönhetjük. Az alap, hogy az extravagáns hasábburgonya a legjobb minőségű krumpliból készül, melyet Dom Pérignon pezsgőben és J. LeBlanc francia pezsgőből készült ecetben blansíroznak. A krumplit ezután tisztán Dél-Franciaországból származó libazsírban sütik ki és guerande-i szarvasgombás sóval fűszerezik. Ez azonban csak a kezdet.

A krumplit megforgatják szarvasgombaolajban is, majd szarvasgombás pecorino sajtforgáccsal hintik be, amit fekete szarvasgomba pettyez. Emellett olasz fekete szarvasgombaszeletekkel tálalják Mornay-szósszal, amiben fekete szarvasgombavaj és szarvasgombás svájci gruyère sajt található. Az igazi luxus azonban csak ezután következik. A sült krumplit kristálytányéron szervírozzák, 23 karátos ehető aranyporral meghintve. 

A Serendipity3-nak – mely a híres Frrrozen Hot Chocolate szülőháza is – nem ez az első Guinness-rekordja. Az étterem birtokolja a legdrágább turmix, a legdrágább szendvics és a legdrágább desszert címét is.

Forrás: Insider Fotó: Instagram

Olvass tovább!