Chilivel fűtünk be az ősznek: 5 étel, aminek jól áll egy kis csípős

2021. szeptember 07.
Ősszel és télen talán még jobban esnek a lélekmelengető, csípős fogások. Az alábbi öt recept éppen ilyen: a késhegynyi chilimennyiségtől a homlokgyöngyöztető adagig ízlés szerint adagolhatjuk hozzájuk a chilipaprikát.

Tökéletes őszi harmónia

Édesburgonyából laktató és egészséges fogásokat varázsolhatunk, egy különleges szósszal pedig akkor is feldobhatjuk, ha már unásig ismerjük az ízét. Az alábbi recept ideális lehet könnyű vacsorának, de laktató előételnek is!

Laktató, forró leves

Forgács Timi, a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője egy gazdag, fűszeres levest hoz nekünk: laktató kora őszi ebédnek is tökéletes ez a kókusztejes répaleves, ami kecskesajttal és gránátalmával lesz teljes!

Csípősen diétás

Kifinomult, lazacos főétel, mely mellé szuperdiétás, brokkoliköret társul – na és persze a zöldbors és a chili pikantériája.

Mentás-chilis alaprecept

Előétel falatkáknak, salátára halmozva vagy vega főételnek is szuper ez az izgalmas mozzarellagolyó-pác, melyben a fő ízt a menta és a chili adja meg. Csak annyi a feladatunk, hogy a fogyasztása előtti este már elkészítsük, hogy összeérjenek az ízek!

Chili con carne egészségesebben

Nem véletlen, hogy válogatásunkban két édesburgonyás recept is szerepel: az alapanyag édességéhez jól áll minden csípős! Az alábbi receptet az édesburgonya teszi még laktatóbbá, a darált hús pedig az egészséges életmód jegyében pulykából készül.