Megérdemlünk egy még finomabb és gazdagabb változatot a hagyományos forró csokoládéból az évnek ebben az időszakában. Persze nincs semmi baj azzal sem, ha valaki a hígabb és folyékonyabb állagot szereti, isteni italt lehet alkotni úgy is. Ha azonban különleges kényeztetésre vágyunk, válasszuk a francia forró csokit.
Nevezik iható vagy folyékony csokoládénak is, és általában kisebb adagokban szervírozzák és fogyasztják, mint a klasszikus forró csokit. Ez azt jelenti, hogy ha kipróbáljuk, inkább teás- vagy kapucsínóscsészét válasszunk mi is, ne a legnagyobb bögrénket. Tökéletes kiegészítője a francia forró csokoládé egy friss croissant-nak, ha nem akarjuk csak úgy magában kortyolgatni.
A legfontosabb, hogy jó minőségű csokoládéból készítsük. Ne használjunk csokicseppeket, mivel ezek előállításához más adalékanyagokat is használnak, így a forró csokink kevésbé lesz intenzív. Miután felaprítottuk a csokoládét, hagyjunk néhány darabot a tálaláshoz is. Ha nem akarunk tejterméket használni a forró csokihoz, nyugodtan cseréljük le a teljes tejet növényi tejre és tejszínre.
Hozzávalók:
1 ¼ teljes tej (vagy növényi tej)
110 gramm 60-70 %-os étcsokoládé finomra vágva
1-3 evőkanál barnacukor (opcionális)
⅛ teáskanál instant kávé (opcionális)
egy csipet só
tejszínhab felverve a díszítéshez
csokireszelék a díszítéshez
Elkészítése:
- Egy kisebb lábosban melegítsük meg a tejet, de ne forraljuk.
- Adjuk hozzá a felaprított csokoládét, és keverjük addig, míg el nem olvad.
- Gyöngyöztessük 2-3 percig, míg be nem sűrűsödik.
- Keverjük bele a cukrot, sót és kávéport.
- Ha a forró csoki túl sűrű az ízlésünknek, adjunk hozzá még egy kis tejet.
- Töltsük kis poharakba, tegyünk a tetejére tejszínhabot és csokiforgácsot.
Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash