5 mennyei salátarecept két ünnep közöttre, amivel kicsit megnyugtathatjuk a gyomrunkat

2021. december 27.
Mindenre vágyunk csak nehéz, zsíros ételekre nem a karácsonyi lakomák után! Ezért most elhoztunk öt laktató, de könnyed, zöldséges receptet, amivel kicsit kedvezhetünk a bélbaktériumainknak.

Nyers, de finom

Gomba, cukkini, pekándió, tojás: éppen ezekre van szükségünk a székelykáposzták és sült húsok után! Tápláló, könnyű fehérjeforrás, amihez a karácsonyi maradékot is fel tudjuk használni.

Céklamánia

Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet, de utána is nagyszerű, ha valami könnyűre és gyorsra vágyunk.

Szilveszterre hangolva

Az alábbi saláta alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ami nemcsak ízben, de látványban is sokat dob majd a végeredményen. Ezen kívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz.

A sült saláta is saláta!

Ennek a receptnek a lelke a karfiol, ami aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom. Fontos, hogy ne hagyjuk túlságosan megpuhulni, akkor a legjobb, mikor megőrzi roppanós textúráját!

Frida Kahlo salátája

Ennek a salátának a cukkini és az avokádó a lelke – és hát az sem utolsó, hogy Frida Kahlo saját receptjéről van szó! A recepten túl az étel sztoriját is mindenképpen olvassátok el, Nemes Nóra tollából.