5 mennyei salátarecept két ünnep közöttre, amivel kicsit megnyugtathatjuk a gyomrunkat

2021. december 27. |

Mindenre vágyunk csak nehéz, zsíros ételekre nem a karácsonyi lakomák után! Ezért most elhoztunk öt laktató, de könnyed, zöldséges receptet, amivel kicsit kedvezhetünk a bélbaktériumainknak.

Nyers, de finom

Gomba, cukkini, pekándió, tojás: éppen ezekre van szükségünk a székelykáposzták és sült húsok után! Tápláló, könnyű fehérjeforrás, amihez a karácsonyi maradékot is fel tudjuk használni.

Nyers gomba- és cukkinisaláta pekándióval és lágy fürjtojással

Nyers gomba- és cukkinisaláta pekándióval és lágy fürjtojással

Bezzegh Éva 12 hónap – Saláták egész évre című kötete körül mára némiképp elcsendesült a sajtóvisszhang, a könyv azonban továbbra is szépen menetel. Olyannyira, hogy az utolsó néhány száz példányhoz ért a készlet. Az alábbiakban a szerző megoszt egy igazán különleges receptet, ami még a kötetben sem szerepel.

Céklamánia

Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet, de utána is nagyszerű, ha valami könnyűre és gyorsra vágyunk.

Lazacos céklasaláta Raj Rácheltől

Lazacos céklasaláta Raj Rácheltől

Raj Ráchelt leginkább tortáiról és süteményeiről ismerjük, új szakácskönyvében azonban sokkal mélyebb bepillantást enged a konyhájába.

Szilveszterre hangolva

Az alábbi saláta alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ami nemcsak ízben, de látványban is sokat dob majd a végeredményen. Ezen kívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz.

Almás lencsesaláta vegán kesuszósszal

Almás lencsesaláta vegán kesuszósszal

A különleges kesuszósznak hála még egy vegán menünek is tökéletes eleme lehet az alábbi laktató saláta, amivel még az annyira imádott krémességről sem kell lemondanunk!

A sült saláta is saláta!

Ennek a receptnek a lelke a karfiol, ami aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom. Fontos, hogy ne hagyjuk túlságosan megpuhulni, akkor a legjobb, mikor megőrzi roppanós textúráját!

Frida Kahlo salátája

Ennek a salátának a cukkini és az avokádó a lelke – és hát az sem utolsó, hogy Frida Kahlo saját receptjéről van szó! A recepten túl az étel sztoriját is mindenképpen olvassátok el, Nemes Nóra tollából.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Így készíts otthon leveskockát! leves

Így készíts otthon leveskockát!