Zsebibogyó vegán omlettje
Hihetetlen, de tojás nélkül is simán lehet omlettet készíteni! Ennek a receptnek csicseriborsóliszt az alapja, a tojásos ízért pedig a kala namak fekete só felel.
Tojáskrém tojás nélkül
Ki ne hallotta volna már legalább egyszer valakitől azt, hogy a vegánok csak füvet esznek? Sokan azért utasítják el a növényi alapú ételeket, mert ízetlennek, tápanyagszegénynek tartják. Itt a bizonyíték, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét. Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.
Brunchok sztárja
A vegánok mindig azzal érvelnek, hogy elég néhány ügyes trükk, és ők sem maradnak ki semmiből – úgy látszik, még egy tojásételt is simán el tudnak készíteni tojás nélkül! A népszerű mediterrán fogás, a frittata amúgy is leginkább a felvert tojásba kerülő zöldségektől lesz gazdag és különleges, így itt már csak annyi volt a teendő, hogy az állati eredetű hozzávalót csicseriborsólisztre cseréljük. Ezen kívül kerül bele még egy kis quinoa – ettől a szuperételtől lesz igazán tartalmas, laktató ez a fogás!
Örök klasszikus: zabkása
A zabkását már régóta imádjuk, Nagy Zita Zizi receptje egy továbbfejlesztett változata az eredetinek, minden földi jóval megpakolva, ráadásul annyira finom, hogy szinte desszertnek is beillik.
Gyerekkori kedvenc vegánul
Ahogy a zabkásákban, a tejberizsben is az a nagyszerű, hogy ízlésünk szerint variálhatjuk idénygyümölcsökkel, fűszerekkel, magvakkal. A tetejére kerülő friss (vagy fagyasztott) málnától és az aljára kerülő házi málnalekvártól lesz mennyi csemege. Ha nem lenne elég édes, akkor egy kis agavét még csurgathatunk a tetejére!