Túlérett a banán? Csinálj belőle édességet!

2022. január 28.
Mindannyiunkkal megesett már, hogy a gyümölcsöskosárban pihenő banán nem fogy, pöttyösödik, bebarnul. Ilyenkor szuper mentőöv, ha süteményt készítünk belőlük. A következő öt recept éppen ilyen!

Gyors muffin

Ennek a szuperegyszerű receptnek 3 érett banán az alapja, amihez csak egy kis jó minőségű kakaópor kell ahhoz, hogy tökéletes édességet kapjunk.

Mogyorós palacsinta

Nemcsak kakaóval, de mogyoróval is érdemes vegyíteni a a banánt a receptekben! Ez a recept 100%-ban növényi alapanyagokból áll, de ez egyáltalán nem vesz el az ízélményből, sőt!

Zabkása – máshogy

Nagyon sok variációja van ennek a receptnek, nyugodtan rakhatunk bele más friss gyümölcsöt vagy aszaltat, és bármilyen maggal fel lehet dobni – dió, mandula, paradió, törökmogyoró, de mákkal és citromhéjjal ízesítve is finom lehet.

Csupán két összetevő

Hihetetlenül egyszerű, olcsó, diétás, mindenmentes (cukormentes, lisztmentes, tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, paleo) kekszrecept, amihez semmilyen extrahozzávaló vagy diétás alapanyag nem szükséges és nagyon gyorsan elkészül!

Elegáns palacsinta

„Először egy utcai árusnál láttam meg ezt, aki helyben készítette egy kiskocsin, ami egy palacsintasütőre emlékeztetett és átmérője legalább hatvan centiméter volt. Egy előre elkészített kelttészta labdával kedte, amit majdnem papírvékonyságúra nyújtott” – mesélte Donal Skehan erről az isteni palacsintáról, amit most mi is simán elkészíthetünk.