Vendégeket vársz? Ez az 5 mártogatós lesz a megmentőd!

2022. március 15.
A mártogatósokkal egyszerűen nem lehet mellélőni: minden ízlésnek és ételintoleranciának megfelelően lehet őket variálni, és a mártogatni való is lehet kalóriadúsabb vagy -szegényebb, gluténmentes vagy akár nyersvegán is! Igazi terülj, terülj, asztalkámat kreálhatunk vele akár fél óra időbefektetéssel is!

Mediterrán frissesség

Az alábbi verzió egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nemcsak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket!

Gondoljunk a vegánokra is!

Valljuk be, a tofu önmagában még nem egy ízbomba, viszont remekül ízesíthető és kombinálható más alapanyagokkal. És a legjobb, ami történhet vele, ha egzotikus ázsiai finomságokkal társul, például korianderrel és mentával! A koriander ugyan köztudottan megosztó fűszernövény, amit elvileg csak imádni vagy gyűlölni lehet, ebben a krémben talán azok is megbarátkoznak vele, akik eddig nem rajongtak érte.

Ha már lúd, legyen kövér!

A bekategorizálhatatlan, marhahúsos, sajtos-sörös mártogatós egy csokor korianderrel és némi chilivel tökéletes bekuckózós estékhez – persze kell hozzá kanál gyanánt egy nagy zacskó tortillachips is!

Román kedvenc

A savanyú uborkás ragu receptjét a román gasztronómiai írónő, Irina Georgescu könyve, a Kárpátok ízei alapján készítette el Hering András, a Nosalty főszerkesztője – néhány apró csavarral.

Krémmánia

Egyszerű, gyorsan elkészíthető mártogatós, olvadós kecskesajttal és fűszeres paradicsommal, amit lehetetlen abbhagyni – természetesen nem csak szilveszterre.