5 ízorgia recept, amihez egyetlen tepsi szükséges

2022. április 06.
Imádjuk a finomabbnál finomabb recepteket – de mosogatni, na azt már sokkal kevésbé imádunk a főzőcskézés után! A következő receptek mindegyikéhez elég egy jó sütő és egy tepsi, amiben mennyien összesülnek az ízek. 

Tepsis reggelit a családnak!

A tojás többnyire a legolcsóbb, leggyorsabb és legegyszerűbb opció, legyen szó reggeliről vagy vacsoráról. De ha szeretnénk a rántotta-tükörtojás-keménytojás szentháromságon túlmutató, és nem mellesleg ezeknél laktatóbb fogással előállni, próbáljuk ki az alábbi receptet!

Mindent egyben – vega módra

Nagyon jól járhatunk, ha hajlandóak vagyunk kísérletezni a tepsiben sült zöldségekkel: a vacsora így villámgyorsan elkészül, a zöldségeknek pedig egészen más karakterük lesz a sütés után, hiszen az enyhe karamellizálódás után jön ki édeskés, telt, földes ízük.

Partiarc

A tortilla chipset nemcsak szószokba mártogatva lehet enni, hanem úgy is, hogy minden jóval megtöltött „rakottast” készítünk belőle. Ezekben a tepsiben sült nachostálakban a ropogós chipset többnyire ugyanazok – a mexikói konyhából ismert – hozzávalók kísérik: avokádó, fekete bab, koriander, csípős jalapeno paprika, és gyakran valamilyen darált hús is kerül melléjük.

Egytepsis görögös

Az alábbi receptben elsősorban az oregánó, az olívabogyó és a feta hozza a görögös ízvilágot, de a fogás alapja nagyon egyszerű, és nagyon jól variálható. A lényeg, hogy zsenge újkrumplit és csirkét sütünk együtt, sok citrommal és fokhagymával, és – itt jön a lényeg – jó adag vajat ültetve a csirkemellek tetejére.

Tűzhely mellett állás helyett

Nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki ne szeresse a palacsintát, azt viszont annál könnyebb, hogy valaki rühelli kisütögetni a vékony, könnyen foszló és állandó forgatásra szoruló lapokat. Az alábbi recept egy tepsis verzióval orvosolja a problémát!

Kiemelt fotó: Getty Images