Húsvéti morzsák: 5 mennyei sonkamentő recept

2022. április 17.
A környezettudatosság a konyhában kezdődik, különösen ha húsételről van szó! Ugyanis a húsételek ökolábnyoma hatalmas, különösen körültekintően kell tehát bánnunk ezekkel az alapanyagokkal. Hogy a húsvét után megmaradt sonka semmiképpen ne kerüljön a kukába, mutatunk 5 receptet, amivel megmenthetjük az utolsó szeleteket is! 

Rakott tészta

Csak némi tejszínt és sajtot kell a tésztához forgatni ahhoz, hogy húsvét után mennyei rakott tésztaként kapjon új lehetőséget a sonka.

Pofonegyszerű fasírt

A spanyol sonkás krokett olyan egyszerű, hogy simán volna az ínségkonyha népszerű darabja is. Egyik legfőbb összetevője pedig éppen a sonka.

Parti borkorcsolya

A leveles tészta használata miatt rekord sebességgel kész a fogás, ami a sült sonka sósságától tökéletes borkorcsolyaként funkcionál. Csak nehogy elfelejtsünk elegendő rozéval készülni a bulira…

Meleg kelbimbósaláta

A kelbimbót gyakran megelőzi a rossz híre, de esküszünk, a rossz élmények csakis a pépesre főzött, kesernyés menzaélményekből táplálkoznak. A sült kelbimbó ugyanis friss, édeskés, a külső, lehulló levélkék ropogósak, míg a szív puha és ízes. Hát még ha sonka is kerül mellé!

Hajdinába csavarva

A legjobb, hogy a hajdinaliszt miatt kimondottan egészséges, laktató ételről van szó, ami tökéletes pazar villás reggelinek, de könnyed vacsorának is! A palacsintába kerülhet a tavasz kedvence, a spárga, amihez ízes sonkát és testes sajtot adunk.