A sajtkrémes csirke talán nem hangzik túl izgalmasan, de érdemes kicsit felturbózni ezt az egyszerű alapreceptet. Az alábbi verzió különlegessége, hogy a sajtkrém mellé karakteres Monterey Jack sajtszelet is kerül a csirke belsejébe, de igazán a különleges fűszerek dobják fel. A nálunk is népszerű mexikói csípős paprika, a jalapeno egészen pikáns, magyar szájíznek talán szokatlan, de sokkal kifinomultabb csípősséget ad az ételnek, a chili és a füstölt paprika pedig tovább fokozzák az étel karakterét és melegségét. Ha van rá lehetőségünk, nagyon megéri kipróbálni a friss korianderrel és lime-mal való tálalást, ez még komplexebbé teszi a végső ízhatást.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 60 gramm jó minőségű krémsajt
- 4 szelet Monterey Jack sajt (vagy más édeskésebb, félkemény sajt, például cheddar)
- egy kisebb marék jalapeno paprika
- 1 fej vöröshagyma szeletekre vágva
- 1 tk. chilipor
- 1 tk. füstölt paprika
- 1 tk. fokhagymapor
- só és bors
- 2 ek. olívaolaj
- friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
- A csirkemelleket vízszintesen vágjuk el, és terítsük ki őket, mintha egy könyvet nyitnánk ki. A csirke egyik felét kenjük meg krémsajttal, majd rakjuk bele a Monterey Jack sajtot és egy pár szelet jalapenót! Hajtsuk rá vissza a csirke másik felét, majd kívülről dörzsöljük be a húst olívaolajjal!
- Egy kisebb tálban keverjük össze a chiliport, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd dörzsöljük be a töltött húsok minden oldalát!
- A csirkemelleket tegyük egy mélyebb falú tepsibe, szórjuk meg őket a maradék jalapenóval és felszeletelt hagymával, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd süssük a húsokat 20-25 percig.
- Friss korianderrel megszólva, lime-mal meglocsolva tálaljuk!
Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: Getty Images