Van otthon egy kis csirkemell? Így varázsolj belőle fejedelmi főételt!

2021. szeptember 22.
Ősszel vágyunk a dúsabb, melengető fogásokra, azonban nem feltétlenül kell, hogy ez együtt járjon a zsírosabb húsok választásával: egy kis trükkel a zsírszegény csirkemellből is szaftos, pikáns falatokat varázsolhatunk!

Ázsiaiasan

Az ázsiai konyhában tudják, hogyan kell izgalmassá tenni a csirkemellet: használjunk gyömbért, fokhagymát, szezámolajat, legyen kicsit sós és kicsit édes, és persze jó szaftos.

Göngyölés – de egyszerűen

Sokan megijednek a töltött húsoktól, és tény, hogy a „göngyölés” vagy az egész állatok megtöltése elég macerás folyamat. Az alábbi recept azonban sokkal egyszerűbb technikát használ: elég csak bevagdosni a húst, és úgy megtölteni a réseket a választott töltelékkel.

Klasszikus mézes-mustáros

Klasszikus mézes-mustáros csirkemell – na jó, egy kis rafinériával. Ugyanis főzés előtti este fokhagymás-tejes pácba kell tenni a kisebb szeletekre vágott csirkemelleket: így a hús megpuhul, és magába szívja a fokhagyma ízét.

Főzelékfeltétként

Csirke mellé nemcsak a rizs vagy a krumpli tökéletes, de a főzelékek is. És igen, a főzelék akár cukkiniből is készülhet, hasonló lesz a végeredmény, mint a tökfőzelék esetében.

Pikáns nyársak

A legtöbb nemzet kifejlesztette a saját nyársra húzott húsételét: ez nálunk a hagymával, zöldségekkel megspékelt rablóhús, Délkelet-Ázsiában pedig a satay, egy fűszeres és szaftos, mindenféle pikáns szósszal kínált verzió.