Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, ha vendégeket vársz, de ha te kaptál meghívást, akkor is könnyen magaddal viheted ezt a mennyei tonhalkrémet, ami gyorsan megvan, és senki nem tud neki ellenállni azok közül, akik szeretik a halat. Íme a recept!
Több oka is van annak, miért olyan klassz ez a recept, a sok közül az egyik, hogy remekül variálható: ha az alapváltozatot készíted el, akkor sem fog csalódást okozni, de ha tovább cifráznád, feldobhatod kisebb darabokra vágott olívabogyóval, kerülhet bele (vagy a tetejére!) frissen aprított petrezselyem vagy a szezonját élő medvehagyma. És ha nincs otthon tonhal vagy más hallal is kipróbálnád, készítheted kalciumban bővelkedő szardíniából is.
5 perces tonhalkrém
Hozzávalók:
- 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
- 240 g krémsajt
- 1 kisebb fej lilahagyma finomra vágva
- 1/2-1 citrom leve
- Só és bors ízlés szerint
Így készül:
- A sok egészséges összetevőt rejtő halat egy tálba tesszük, és villával összetörjük.
- Két-három részletben összedolgozzuk a sajtkrémmel, sózzuk és borsozzuk.
- Tovább keverjük, közben hozzáadjuk a citrom levét, vigyázva, hogy mag ne pottyanjon bele. Érdemes ezt is több részletben hozzáadni és kóstolgatni, nehogy túl sok legyen!
- Végül a felaprított hagymát is beleforgatjuk, illetve ha tennénk bele zöldfűszereket, azoknak is most jött el az ideje.
Fotó: Getty Images