Kanadából indult a jegesketchup-őrület. Hasonlóan bármelyik popsicle-höz, a ketchupos változatban is tulajdonképpen gyümölcsöt és cukrot kombinálnak. Csak éppen itt a gyümölcs a savanykás paradicsom, ami remekül passzol az édeshez, felvillantva egy leheletnyi sósságot is, hogy tökéletes legyen az ízkavalkád.
A bátor ketchuprajongók egyszerűen elkészíthetik az izgalmas jégkrémet. 750 ml paradicsomlé, 1 liter ketchup és 2 teáskanál csípős szósz kell 6 adag popsicle-höz. Keverjük össze a hozzávalókat, töltsük a jégkrémformákba, és tegyük a fagyasztóba legalább 8 órára.
A kétkedőknek pedig itt egy utolsó érv, ami meggyőzheti őket arról, hogy lehet a ketchup is desszert: a paradicsom valójában gyümölcs, nem zöldség. Ha banánból lehet fagylalt, miért ne lehetne paradicsomból is?!
Forrás: Food & Wine Fotó: Getty Images