Így készítsd el Dwayne Johnson virális kókuszos palacsintáját

2023. június 22.
Dwayne „The Rock” Johnson az a fajta apuka, aki rendszeresen készít isteni házi palacsintát gyerekeinek. A híres színész Instagramon osztotta meg legendás kókuszos palacsintája receptjét, ami azonnal virálissá is vált – nem véletlenül. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Úgy tűnik, az internet egyik legnépszerűbb színésze, Dwayne Johnson, vagyis A Szikla még a konyhában is otthonosan mozog és jó természetéhez hűen meg is osztja rajongóival legsikerültebb receptjeit. A kókuszos-banános palacsintája szinte azonnal virálissá vált, olyannyira, hogy már a PureWow celebfogásokat tesztelő szerkesztője is elkészítette a receptet – és ő sem csalódott a végeredményben.

A Szikla palacsintájába háromféle módon is kerül kókusz: kókuszreszelék, kókuszvíz és kókusztej formájában. A végső palacsintatészta egy kicsit a sűrű amerikai és jóval folyósabb magyaros (vagyis hát franciás) palacsinta között van, így nagy alapterületű, de kicsit azért vastagabb palacsintát fogunk kapni. A gazdag, kókuszos íz mellett a puha banándarabkák adnak extra ízt és textúrát ennek a különleges palacsintának, amit Dwayne Johnson példáját követve érdemes jó adag mogyoróvajjal és juharsziruppal fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 2 csésze finomliszt
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 evőkanál cukrozatlan kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • 1 csésze kókuszvíz
  • 1 csésze kókusztej
  • 3/4 csésze zsíros tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál kókuszzsír (felolvasztva)
  • 2 evőkanál sózatlan vaj (felolvasztva)
  • 2 banán apróra kockázva
  • (mogyoróvaj és juharszirup feltétnek – elhagyható)

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz összetevőket (a lisztet, a szódabikarbónát, a cukrot, a sót és a kókuszreszeléket)! 
  2. Egy másik tálban forgassuk össze a nedves hozzávalókat (a két tojást, a kókuszvizet, a kókusztejet, a tejet, a vaníliakivonatot és az olvasztott zsiradékokat)!
  3. Készítsünk egy lyukat a lisztes keverék közepébe és óvatosan öntsük bele a nedves hozzávalókat, majd keverjük lazán össze a tésztát, de nem baj, ha egy kicsit darabos marad. Végül forgassuk bele óvatosan a banándarabkákat is.
  4. Hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele egy kevés zsiradékot (A Szikla vajat használ) a sütéshez! Készítsünk nagyméretű palacsintákat – a magyaros verzióhoz hasonló, de kicsit vastagabb lesz a végeredmény. A Szikla szerint hat darab jön ki belőle.
  5. Tálaljuk melegen, kenjünk rá mogyoróvajat és/vagy öntözzük meg juharsziruppal vagy együk kedvenc feltéteinkkel!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images