- Csak 4 összetevő kell a sós dinnyefagyihoz, amiből kettő a görögdinnye és a só.
- Furán hangozhat elsőre, de a só és a dinnye tökéletes ízkombinációt alkot.
- A só kiegyensúlyozza a görögdinnye édességét, a citromlé savasságot ad hozzá.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, frissítő nyári finomság a sós görögdinnyefagyi. Bár elsőre furán hangozhat a só és a dinnye összepárosítása, ha egyszer megkóstoljuk, azonnal megértjük, miért rajong ezért az ízkombinációért idén nyáron az egész internet.
Olyan a só a görögdinnyének, mint a lime a tequilának vagy a bazsalikom az epernek. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el nagyon egyszerűen a sós dinnyefagyit!
A sós dinnye bevette az internetet
Nem feltétlenül kell fagyit készíteni a dinnyéből ahhoz, hogy sóval együk. A TikTokon rengeteg olyan videót találhatunk, ahol egyszerűen a dinnyeszeleteket sózzák meg. Bár ez is furának tűnhet, az egész egy kirobbanó szenzoros kulináris élmény, ha összeszedjük a bátorságunkat és megkóstoljuk.
@coralynmoran My mom would always put salt on her fruit and I acted like I didn’t like it… but here we are. YUM 🤤
A videók másik népszerű csoportja, amiben parfét készítenek a dinnyéből agavészirup (vagy méz, esetleg juharszirup) és citromlé felhasználásával.
@kroger Make your own watermelon sorbet with just 3 ingredients! 🍉 #kroger #watermelon #sorbet #watermelonsorbet #summerrecipes #3ingredientrecipes @noflakeysalt
Ha a sózott dinnyét és a dinnyeparfét összepárosítjuk, már meg is született a sós dinnyefagyi.
Miért jó a sós dinnyefagyi?
A só remek ellenpont a dinnye édességével szemben. A tápanyagszakértők szerint a csipetnyi só alapvetően nem árt az egészségnek, sőt, nyáron kifejezetten segít pótolni az elektrolitokat, melyek az izzadással távoznak.
Arról nem is beszélve, hogy a sós görögdinnyefagyi nagyon finom és roppant frissítő a nyári melegben. Ráadásul nagyjából 5 perc elég az elkészítéséhez, onnantól a fagyasztó vagy a fagyigép dolga a többi.
- A felkockázott dinnyét ízlés szerinti mennyiségű juharsziruppal/mézzel/agavésziruppal, citromlével és a sóval egy turmixgépben aprítsuk homogén masszává.
- Tegyük a fagyigép tartályába, vagy ha ez nincs, egy fagyasztható dobozban a mélyhűtőbe.
- Ha a fagyigép végzett, tegyük még néhány órára a fagyasztóba a sós dinnyefagyit.
- Ha nem fagyigépet használtunk, fél-háromnegyed óránként botmixerrel turmixoljuk át a sós dinnyefagyit, hogy a jégkristályokat összetörjük benne. Nagyjából három turmixolás után lesz kész a fagylaltunk.
Forrás: FedAndFit Fotó: Unsplash