Barack a spagettin? Próbáld ki, nem fogod megbánni!

2023. július 27.
Minden íz megvan ebben a pofonegyszerű, mégis különleges tésztaételben, ami komplex, mégis frissítő ízvilágával a nyarunk sztárja lehet.

Ha szeretnél egy nagyon egyszerű és gyors, mégis különleges tésztaételt készíteni, ne keresgélj tovább! Az alábbi recept három fő alapanyag – a sós, ropogós bacon, az édes, puha barack és a pikáns gorgonzola – komplex kombinációjára épít, de előnye, hogy az összetevők nem igényelnek nagy előkészítést, elég egy serpenyőben összesütni őket. 

Ez az izgalmas, minden ízt felvonultató tészta tökéletes lehet egy nyári randivacsorára vagy egy barátnős ebédhez, de akár nagyobb vendégsereget is kiszolgálhatunk vele. Fontos, hogy a gorgonzola tényleg jó minőségű legyen, hiszen ha már kevés alapanyaggal dolgozunk, érdemes odafigyelni rá, hogy kiváló alapanyagokat válasszunk.

Hozzávalók:

  • 350 gramm linguine (vagy más tészta)
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 150 gramm bacon
  • 2 kisebb mogyoróhagyma apróra vágva
  • 1 őszibarack vékony szeletekre vágva
  • 3/4 csésze gorgonzola sajt összemorzsolva
  • 2 ek friss kakukkfű

Elkészítés:

  1. A tésztát lobogó vízben főzzük ki az előírások szerint! Szűrjük le, majd locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal!
  2. Egy nagyobb serpenyőben süssük ropogósra a felcsíkozott bacont 5-6 perc alatt! Tegyük félre a szalonnát, majd a zsírjára dobjuk rá az apróra kockázott hagymát és süssük 1-2 percig, míg megpuhul.
  3. Tegyük a serpenyőbe a vékony szeletekre vágott barackot is, és süssük, míg kicsit megpuhul (nagyjából 4 percig)!
  4. Zárjuk el a hőt, majd dobjuk vissza a serpenyőbe a bacont és a tésztát, alaposan (de óvatosan) forgassuk össze az egészet, majd morzsoljuk rá a gorgonzolát is! Tálaljuk friss kakukkfűvel!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images