Ez a gyulladáscsökkentő tea egy igazi kollagénbooster

2022. december 23.
Aki nemcsak kívülről, de belülről is tenni szeretne valamit bőre egészségéért és szépségéért, vegye fel a napi rutinba a hibiszkuszteát, aminek jótékony hatásait felsorolni sem lehet.

A szépségelixírek gyakran mindössze csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk, hiszen a természetben találjuk meg azokat a gyógynövényeket és fűszereket, amelyek a legfontosabb szépségvitaminokat és tápanyagokat tartalmazzák. Ezek közé a növények közé tartozik többek között a hibiszkusz (más néven: rózsavirág), a növény főzetét ugyanis hosszú évszázadok óta alkalmazza a gyógyászat: a bőrjavító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő, természetes vízhajtó, antibakteriális hatású, fogyasztó, stresszűző, vérnyomásszabályzó, a máj és a belek működését támogató ital ugyanis megannyi betegségre gyógyír.

hibiszkusz-tea-gyulladas-ellen

Antioxidáns csoda

Ami a bíbor színű, csípős, gyümölcsös, savanykás ital bőrszépítő hatását illeti, a hibiszkuszban található rengeteg antioxidáns, a C-vitamin, a béta-karotin és a gyulladáscsökkentő pigmentek (ez adja a növény rózsaszínes-vörös árnyalatát) segítenek semlegesíteni azokat a szabadgyököket a bőrben, amelyek az öregedéséért, többek között a finom ráncok kialakulásáért felelnek. A teában található flavonoid antioxidáns késlelteti a bőrben található kollagén szintjének csökkenését, így a bőr megőrzi rugalmasságát és feszességét; míg a növény C-vitamin-tartalma segít fellendíteni a szervezet természetes kollagéntermelését. Mindezek fényében talán nem meglepő, hogy a hibiszkuszteát sokan természet kollagénerősítőnek tartják, ami nemcsak a kollagén lebomlását akadályozza meg, de segíti annak termelődését is.

Gyulladáscsökkentő tea

Gyulladáscsökkentő tea

A hibiszkusztea hatása a bőrre

  • Mivel erős gyulladáscsökkentő, kiválóan orvosolja a pattanásos, aknés, pirosas bőrt.
  • A hibiszkuszfőzettel való borogatás segít égési sérülések, kelések, gyulladások, tályog, ekcéma esetén.
  • Szövetösszehúzó hatásának köszönhetően feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, eltünteti a tág pórusokat.
  • Ápolja a fejbőrt, serkenti a hajnövekedést.
  • Erős méregtelenítő, megtisztítja a májat, a vesét és a beleket.

Forrás: Mindbodygreen Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!