A Jóbarátok Monicája, Courteney Cox a való életben is nagyszerű szakács: jó ideje rendszeresen megosztja receptjeit Instagram-oldalán is. A közelmúltban elárulta, hogyan készíti a tökéletesen krémes karfiollevest, ami egy kicsit eltér a hagyományos magyar recepttől – de mindenképpen érdemes kipróbálni. Courteney Cox eleve több zöldséget is tesz a karfiol mellé: a hagyma mellett szárzellerrel és édesköménnyel dúsítja karfiollevesét. A tejszín nélkül készülő, mégis mennyeien krémes karfiolleves másik titka, hogy a színésznő egy kis szarvasgombaolajat is tesz bele: a szarvasgomba szuperül passzol a karfiol földes, kissé diós ízéhez, szóval ezt semmiképpen nem érdemes kihagyni. Ha azt szeretnénk, hogy a karfiollevesünk extra selymes legyen, próbáljuk minél tovább pürésíteni a választott robotgépünkkel – persze minél jobb az eszközünk, annál jobb lesz a végeredmény is.
Mutatjuk, hogyan készíti karfiollevesét Courteney Cox lépésről lépésre:
Courteney Cox krémes karfiollevese
Hozzávalók:
- 2 közepes fej karfiol közepes méretű rózsákra szedve
- 4 zellerszár közepes darabokra vágva
- 1 közepes vöröshagyma kisebb darabokra vágva
- 1/2 fej édeskömény közepes darabokra vágva
- 1 ek. friss kakukkfű
- 12 csésze csirke- vagy zöldségalaplé
- só és bors ízlés szerint
- 1 ek. fehér szarvasgombaolaj (ízlés szerint több is lehet)
Elkészítés:
- Egy nagyobb fazékba dobjuk bele a karfiolt, a zellert, a vöröshagymát és az édesköményt, öntsük fel az alaplével, majd dobjuk bele a kakukkfüvet és sózzuk, borsozzuk! Kezdjük el forralni magas lángon!
- Miután a levesünk felforrt, vegyük le a lángot közepes-alacsony fokozatra. Főzzük 20-30 percig, míg a zöldségek megpuhulnak benne.
- Botmixerrel vagy más turmixgéppel pürésítsük le a levest, míg egészen krémes és selymes lesz. Közben adagoljuk hozzá a szarvasgombaolajat! Ha szükséges, a kész krémlevest ízesítsük még sóval és frissen őrölt fehér borssal!
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images