Aperol spritz fagyi: a nyár kedvence fagyigép nélkül

2024. július 12.
Fagyigép nélkül is elkészíthetjük a kedvenc italunkból a fagylaltot! Nem találunk idén nyáron ennél üdítőbb nyalánkságot, ráadásul nagyon egyszerű az Aperol spritz fagylalt receptje is.
Aperol spritz fagyi
  • Ha szeretjük az Aperol spritzet, ki kell próbálnunk idén nyáron az Aperol spritz fagylaltot is!
  • Fagyigép nélkül is elkészíthető a nagyon egyszerű nyári finomság!
  • Mutatjuk az Aperol spritz fagyi receptjét, ami biztosan lehűt a legforróbb napokon is.

Az Aperol spritz fagyi hivatalosan is a kedvenc nyári édességünk lesz, ha egyszer elkészítjük. A krémes mascarpone, friss narancslé és az Aperol hármasánál nem tudunk frissítőbbet elképzelni a meleg napokra. Három dolog teszi mégis igazán nagyszerűvé ezt a házifagyi-receptet:

  1. Nagyon könnyű elkészíteni az Aperol spritz fagyit.
  2. Csak 5 hozzávalóra van szükségünk.
  3. Nem kell még fagyigép sem, hogy a nyár kedvenc fagylaltját otthon elkészítsük.

Mi pontosan az Aperol?

Valószínűleg mindenki hallott már az Aperolról, még ha nem is kóstolta. Ez egy keserűnarancs-likőr, amit aperitifként szoktak fogyasztani. Az utóbbi években leginkább az úgynevezett Aperol spritz koktél miatt vált ismertté a neve, ami prosecco, szódavíz és egy adag Aperol keveréke.

Mi teszi olyan finommá az Aperol spritz fagyit?

Az Aperol spritz fagyit akár narancshéjban is tálalhatjuk, úgy még extrább nyári desszert a fagyigép nélküli nyalánkság (Fotó: EMS Foodie Mix)

Az Aperol spritz fagyit akár narancshéjban is tálalhatjuk, úgy még extrább nyári desszert a fagyigép nélküli nyalánkság (Fotó: EMS Foodie Mix)

Nem véletlenül imádjuk annyira az Aperol spritz fagyit, ha egyszer megkóstoljuk. Mutatunk rögtön öt olyan okot, ami miatt ez lesz a tökéletes nyári desszert.

  1. Különleges ízkombináció – Az Aperol spritz fagyiban keveredik a kesernyés és édes, ami a krémes textúrával együtt tökéletes nyári desszertté teszi.
  2. Frissítő – Citrusos, narancsos jegyek frissítenek fel a házi fagyiban a legmelegebb napokon.
  3. Csak felnőtteknek! – Mivel alkoholt tartalmaz, ezért főleg a kerti partikon, baráti összejöveteleken szolgálhatjuk fel az Aperol spritz fagyit, mint izgalmas nyári desszertet.
  4. Sokoldalúság – Annyiféle módon tálalhatjuk a fagyit, ahogy csak szeretnénk. A legextrább nyilván az, amikor a narancs héjába kanalazzuk, és így tesszük a vendégeink elé.
  5. Egyszerű összetevők – Az Aperol spritz fagyi receptje roppant egyszerű, akár kezdő cukrászok is könnyedén elkészíthetik fagyigép nélkül is.

Mindent egybevetve az Aperol spritz fagyival nem foghatunk mellé, ha csak felfrissülésre vágyunk és valami édességre egy nehéz nap után, vagy éppen a vendégeinket akarjuk lenyűgözni egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb házi fagyival.

Az Aperol spritz fagyi hozzávalói körülbelül 8 adaghoz:

  • 250 gramm mascarpone
  • 250 gramm natúr krémsajt
  • 1 közepes vagy nagy narancs
  • 70 ml frissen facsart narancslé
  • 50 ml Aperol
  • 6-7 evőkanál méz (ha édesebben szeretjük, kicsit több)
  • 1 narancs héja lereszelve

Az Aperol spritz fagyi elkészítése:

@emsfoodiefix

Aperol spritz ice cream 🍊🍦 5 ingredients & no cancy equipment needed! Recipe: emsfoodefix.com #aperolspritz #aperol #aperolspritzseason #nochurnicecream #easyicecream #icecreamtok

♬ Makeba – Jain

  1. Reszeljük le egy narancs héját, majd facsarjuk ki a levét.
  2. Keverjük össze egy nagy tálban a mascarponét és a krémsajtot.
  3. Adjuk hozzá a frissen facsart narancslevet, az Aperolt, a mézet és a narancshéjat.
  4. Keverjük addig habverővel, míg homogén és sima nem lesz a krém.
  5. Kanalazzuk négy nagy narancs félbevágott, kivájt héjába az Aperol spritz fagyit, majd tegyük a fagyasztóba legalább 6 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára a mélyhűtőben hagyjuk.

Ha nem narancshéjban szeretnénk tálalni az Aperol spritz fagylaltot, tegyük egy légmentesen záródó dobozba a fagyit, majd ebben tegyük egy éjszakára a fagyasztóba. Tálalás előtt negyed órával vegyük ki a mélyhűtőből az Aperol spritz fagyit, hogy tökéletes és krémes állagú legyen.

Forrás: EMS Foodie Mix, fotó: Getty Images