Hogyan ünneplik a húsvétot az egyes csillagjegyek?

2020. április 09.
Nem csoda, hogy szerte a világon annyira várják a húsvétot, hiszen egyben a tavasz és a melegebb idő beköszöntét is jelenti. Rengeteg népszokás, hagyomány kötődik az ünnephez, nem is beszélve a családok saját tradícióiról. Mire érdemes koncentrálnunk a húsvét adta számos lehetőség közül? A csillagjegyünk segít eldönteni.

Ha már úgyis az otthonunkban kell töltenünk a húsvétot idén, miért ne tehetnénk azzal változatosabbá a napjainkat, hogy kipróbáljuk, milyen lenne a csillagjegyünknek megfelelően ünnepelni?

Kos (március 21. – április 20.)

A Kosok – a legaktívabb jegy lévén – biztosan nem hagyják ki a húsvéttal kapcsolatos játékokat. A tojásfestésben, a húsvéti ajándékvadászatban vagy éppen a tojásdobálásban még a karantén sem állíthatja meg őket.


Bika (április 21. – május 21.)

A Bikák alaposan és szisztematikusan készülnek a húsvétra, ahogy a többi ünnepre is, hogy minden tökéletes legyen. A csillagjegy szülöttei számára az étkezés a legfontosabb dolgok egyike, így az a legjobb, ha a figyelmüket a látványos és finom menüsor összeállítására fordítják – még úgy is, ha idén nem hívhatnak vendégeket.

Ikrek (május 22. – június 21.)

Két dolgot szeret az Ikrek nagyon az életben: az utazást és a játékot. Idén a jegy szülötteinek az előbbire nincs lehetőségük, így maradnak a társasjátékok számukra, amelyeket akár videohíváson keresztül is játszhatnak barátaikkal és családtagjaikkal, így a közös ünneplés élményéről sem kell lemondaniuk.

Olvastad már?

Rák (július 22. – augusztus 22.)

Az érzelmes és gondoskodó Rákok számára alapvetően nem is nagy probléma, hogy otthonukban, családjukkal kell tölteniük a húsvétot. Felidézik a gyermekkori ünnepek hangulatát, vidám történeteit és anekdotáit, miközben együtt sütik a kalácsot és festik a hímes tojásokat. 


Oroszlán (augusztus 23. – szeptember 23.)

Még a karantén alatt is királyi módon ünnepelnek a csillagjegy szülöttei. Mivel az Oroszlánok képtelenek anélkül élni, hogy ők lennének a figyelem középpontjában, miután feldíszítették a lakást és megterítették az ünnepi asztalt, nemcsak a közösségi oldalaikra posztolják ki a képeket húsvétjukról, de videohívásban a lehető legtöbb ismerősüknek is megmutatják a felhozatalt.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A csillagjegy szülöttei igazi perfekcionisták, a legapróbb részletekre is nagy figyelmet fordítanak. Több stílusban is díszítenek húsvéti tojásokat, a természetes tojásfestékektől a kalligráfiáig mindent felvonultatnak. Mivel rendkívül egészségtudatosak, az ünnepi asztalon organikus zöldségekből készült finomságokat tálalnak fel családjuknak. A vidámságot és szertelenséget pedig origami nyuszikkal csempészik be otthonukba.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A húsvéti készülődésben engedjék szabadjára művészi oldalukat a csillagjegy szülöttei. Emellett nagyon fontosak az emberi kapcsolatok a Mérlegek számára, így nem mulasztják el, hogy felhívják rokonaikat és barátaikat az ünnepi hétvégén. Fessenek ajándékba tojásokat közeli hozzátartozóiknak, amelyekre személyes üzeneteket írnak. A tojásokat végül barkaágakra akasztva dekorálhatják otthonukat.


Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók nyughatatlan lelkek, ugyanakkor rendkívül fogékonyak a misztikumra, a titkokra, és rendkívül érzékenyek. Mivel nagyon zárkózott, így megterhelő és szorongásokkal teli a karantén időszaka a csillagjegy szülöttei számára. A meditáció és a húsvét spirituális hátterében történő elmélyülés hozhat egy kis megnyugvást, oldhatja szorongásaikat.

Nyilas (november 23. – december 21.)

A vicces és nyughatatlan Nyilasok most rákényszerülnek, hogy egy helyben maradjanak, így tojásfestésben élhetik ki például magukat. Fessenek minél több vicces mintát, dekorálják a lakást vidám és élénk díszekkel.

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok számára rendkívül fontosak a hagyományok, ezek jelentéssel és pluszértékkel töltik meg a húsvétjukat is. Nem rajonganak a nagy ünneplésekért, így számukra nem is hiányzik idén a hatalmas vendégjárás. A szűk családi körben eltöltött húsvét, ahogy mindig szokták, számukra tökéletes.


Vízöntő (január 21. – február 20.)

A csillagjegy szülöttei imádnak kísérletezni, így náluk biztosan kerül valami új az asztalra. Teljesen mindegy, hogy a báránysültről, a desszertről vagy a tojásfestésről van-e szó, ők mindig kipróbálnak valami mást. Egy biztos, náluk az ünnep sosem unalmas.

Halak (február 21. – március 20.)

A Halak önzetlen és rendkívül együttérző. A jegy szülöttei imádják, amikor a család együtt játszik, együtt főz. Romantikus lelküknek köszönhetően teljes tavaszi díszbe öltöztetik a lakást húsvét alkalmából, miközben lágy zenét hallgatnak, és így a jókedv tölti meg otthonukat. Távol lakó szeretteiknek pedig saját készítésű képeslapot küldenek, hogy ők is tudják, gondoltak rájuk.

Olvass tovább!

Forrás: Horoscopelogy
Fotó: Unsplash